Tokatköy’de mahalleli yıkıma karşı ayağa kalktı. AKP'li belediye sabah kapılarına dayandı

Tokatköy’de mahalleli yıkıma karşı ayağa kalktı. AKP'li belediye sabah kapılarına dayandı
AKP'li Beykoz Belediyesi, Tokatköy'deki kentsel dönüşüm projesi için bu sabah saat 06.00 sularında vatandaşları evlerinden çıkarmaya çalıştı.

AKP’li Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy’deki 487 ada 3 parselde gerçekleştirilmek istenen kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda AKP’li belediye vatandaşları evlerinden çıkarmak istiyor.

İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı planlanan yapıların elektrik, su ve doğalgazı kesilmeye devam ediliyor.

Sabah 06.00 sularında mahalleye giren belediye ekipleri, iki evi tahliye etmek istedi. Haklarını almadan ve hukuki süreç bitmeden evlerini vermek istemeyen vatandaşlar yolları taşlarla kapatarak ekiplerin girişine engel oldu.

Vatandaşların yolu kapatması üzerine alana polis ekipleri ve TOMA geldi. TOMA’ların girdiği mahallede çatıya çıkan bir vatandaş fenalaşarak baygınlık geçirdi.

İKİ HASTA ÇOCUK DİRENİYOR

Hacer Foggo, paylaştığı videoda yıkılmak istenen evde 2 hasta çocuğun yıkım ekibi ve polislere karşı direndiğini söyledi.

Boşaltılacak evin yolundaki vatandaşlar polis ekipleri tarafından gönderildi. Yol, barikatla kapatıldı. Evin içerisinde konumlanan vatanaşlar ise polisi içeri almıyor.

NE OLMUŞTU?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Beykoz Belediyesi’nin, Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinde kentsel dönüşüm zorlamasını kabul etmeyen 300’e yakın vatandaş, nöbet tutmaya başlamış, belediye yetkilileriyle görüşmek istediklerini duyurmuşlardı. Bunun yanı sıra tahliye edilmek istenen vatandaşların mahkemeye yaptıkları başvuru sonucu yürütmeyi durdurma kararı da çıkmıştı. Mahalle de 200’ün üzerinde binanın yıkılması planlanıyor.

İlgili Haberler