Montrö iddianamesine Mavi Vatan'ın isim babası Cem Gürdeniz'den tepki: Tanrı Türk milletinin yardımcısı olsun

Montrö iddianamesine Mavi Vatan'ın isim babası Cem Gürdeniz'den tepki: Tanrı Türk milletinin yardımcısı olsun
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Montrö Bildirisi" soruşturmasını tamamladı ve 103 amiral hakkında ceza istendi. Bildiriyi imzalayan emekli amiral Cem Gürdeniz’den tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Montrö Boğazlar Antlaşması''nı iptal etme yetkisi tartışmaları üzerine ve ''Montrö bildirisi'' adıyla 103 emekli amiral metin yayınlamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Nisan''da, 103 emekli amirallerin yayımladığı "Montrö Bildirisi"ne ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Soruşturma kapsamında amiraller savcılıkta ifade vermişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 103 emekli amiral hakkındaki soruşturmasını tamamladı.

Amirallere yönelik hazırlanan iddianamede, "anayasal düzene karşı suç için anlaşmak" suçlamasıyla ceza istendi. İddianame Ankara Ağır Ceza Mahkemesi''ne gönderildi. Ağır ceza mahkemesine gönderilen dosya kabul edildiği takdirde imza atan isimler hakim karşısına çıkacak ve 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

CEM GÜRDENİZ’DEN TEPKİ

Bildiriyi imzalayanlardan Mavi Vatan kavramının isim babası emekli amiral Cem Gürdeniz’den tepki geldi. 

Gürdeniz, sosyal medya hesabından açıklama yaparak “Türkiye jeopolitik kuşatma ve ekonomik kriz altındayken hiç bir suç unsurunun bulunmadığı bir basın açıklamasından böyle bir iddianamenin yaratılması her yönüyle son derece düşündürücüdür. Tanrı Türk milletinin yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen ve kamuoyunda ''Amiraller Bildirisi'' olarak bilinen soruşturma tamamlanmış olup düzenlenen iddianame Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiştir. İddianame ile 103 şüphelinin 5237 Türk Ceza Kanununun 316/1. Maddesi kapsamında ''Devletin Güvenliğine veya Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma'' suçundan cezalandırılmaları talep edilmiştir. Haklarında gözaltı tedbiri uygulananlarla birlikte bir kısım şüphelinin tüm dijital materyalleri incelenmiş, suça konu yazışmalar dijital inceleme raporlarıyla tespit edilerek iddianameye eklenmiştir."

İlgili Haberler