Cem Gürdeniz mangalda kül bırakmayan AKP’nin Akdeniz’de atmadığı adımı açıkladı

Cem Gürdeniz mangalda kül bırakmayan AKP’nin Akdeniz’de atmadığı adımı açıkladı
Fransa Senatosu başkanı Gerard Larcher’in, Atina ziyaretinde “Doğu Akdeniz bir Türk denizi değildir” sözlerine emekli Amiral Cem Gürdeniz’den tepki geldi.

Amirallere bu yüzden mi gıcıklar

Mavi Vatan’ın isim babası emekli amiral Cem Gürdeniz, Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher’in sözlerine tepki gösterirken iktidara da çağrıda bulundu.

Larcher’in Atina ziaretinde yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz için “Türk denizi değildir” sözlerini hatırlatan Gürdeniz, “Mavi Vatana sahip çıkın” diyerek iktidarı uyardı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan emekli amiral iktidara bazı tavsiyelerde de bulundu.

Gürdeniz, Dışişleri’nin Münhasır Ekonomik Bölge(MEB) ilan etmesi gerektiğini,
Akdeniz Kalkanı Harekatı’na diğer Türk devletlerinin çağrılmasını
ve sismik-sondaj çalışması yapılmasını dile getirirken
KKTC’ye de üst kurulması gerektiğini dile getirdi.

Cem Gürdeniz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Fransız Senato Bşk.Larcher “D. Akdeniz Türk Denizi değildir” diyor. Dışişlerimiz ısrarla MEB ilan etmiyor. Akdeniz Kalkanı Harekatına diğer Türk devletlerini gemi vererek çağırmıyor. Sismik ve sondaj yapmıyor. KKTC’de üs kurmuyor. Mavi Vatanı sahiplenin.”

NE OLMUŞTU?

Atina’yı ziyaret ederek Başbakan Kyriakos Mitsotakis ve Meclis Başkanı Konstantinos Tasoulas ile bir araya gelen Fransa Senatosu başkanı Gerard Larcher, burada Türkiye aleyhinde açıklamalarda bulundu.

Doğu Akdeniz’in bir Türk denizi olmadığını savunan Larcher, “Doğu Akdeniz, tüm Akdeniz gibi bir Türk denizi değildir. Doğu Akdeniz''de istikrar için özellikle Yunanistan''a ihtiyacımız var. Bu, bir karşılıklı yardım maddesi olan stratejik ortaklık ile aynı zamanda silahlı kuvvetlerimizin birlikte çalışabilirliği ile de uyumludur.” ifadelerini kullandı.

Fransa Doğu Akdeniz’deki petrol arama faaliyetlerinin Türkiye’nin itirazlarına rağmen devam edeceğini dile getirirken, “Courbet fırkateyni ile ilgili tepkimizi gördünüz, dolayısıyla bu noktada herhangi bir zayıflık veya müzakere yok ve bu bizim rolümüz.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler