Antalyaspor'un yenilmezliğinin sırrı

Antalyaspor'un yenilmezliğinin sırrı

Süper Lig''de Antalyaspor’un sahasında Giresunspor''u konuk etiği maç iki takım için de hayati öneme sahipti.

Ev sahibi, sahasında konuk rakibi GZT Giresunspor’u yenerek çıkışını sürdürmek ve yenilmezlik serisini 8 maça çıkarmayı hedefliyordu.

Antalyaspor, bu hafta oynanacak maçlardan sonra verilecek milli araya 4 oyuncusunu gönderecek olmanın düşüncesiyle çıktı mücadeleye.

Doğukan’a Milli Takım dopingi

Akdeniz ekibinde Doğukan Sinik ilk kez A Milli Takıma davet edildi.

Sinik, A Milli Takımın Portekiz ile oynayacağı 2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri play-off müsabakasının kadrosunda yer alacak.

Akdeniz ekibi Antalyaspor’da Fredy, Angola Milli Takımı’nın Gine-Bissau ve Ekvator Ginesi ile oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosuna, Bünyamin Balcı ve Gökdeniz Bayrakdar ise Ümit Milli Takımın İskoçya ile deplasmanda oynayacağı 2023 U21 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Eleme maçının aday kadrosuna davet edildi.

Konyaspor moralli gelmişti

Giresunspor’un teknik direktörü Hakan Keleş ise, son üç haftadır iyi oyun ve alınan galibiyetlerin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, şimdiki hedeflerinin Antalya deplasmanından iyi bir sonuçla dönmek olduğunu belirtmişti.

Ancak henüz maçın başında kalesinde gördüğü golle Giresunspor maça adeta 1-0 yenik başladı.

Fernando''nun sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda arka direğe yapılan ortada Veysel''in kafa vuruşunu Veysel çizgiden çıkardı. Bir süre VAR''la görüşen hakem Mustafa Kürşad Filiz daha sonra gol kararı verdi ve Antalyaspor 5. dakikada 1-0 öne geçti.
22. dakikada Silva Machado''nun ara pasında topla buluşan Umut Nayir''in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarıya gitti.
Machado''nun pasında 37. dakikada sağ çaprazda meşin yuvarlağı alan Umut Nayir''in, ceza sahası dışı sağ çaprazından yerden çektiği şut kaleci Boffin''de kaldı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıda tempo arttı

İki takım da ikinci bölümde baskısını artırınca ortaya mücadele gücü yüksek bir oyun çıktı.

Antalyaspor’da Milli Takıma çağrılan Doğukan Sinik 62’de takımı adına farkı 2’ye çıkarırken ev sahibi ekip iyice rahatladı.

Ancak Giresunspor’un mücadeleyi bırakmaya niyeti yoktu.

65. dakikada hakem Kürşat Filiz, Sherel Floranus tarafından altıpas üzerinde topa elle müdahale edildiğini işaret etti ve Giresunspor penaltı kazandı.

Muhammed Gümüşkaya takımı adına penaltıyı gole çeviridi ve farkı 1’e indirdi.

Gol sonrası ev sahibi Antalyaspor’un atakları daha sıklaştı.

Ve 81. dakikada Antalyaspor Fredy ile bulduğu golle skoru 3-1''e getirdi.

90+4''te Nando ise attığı golle maçın skorunu belirledi: 4-1

Antalyaspor bu galibiyetle yenilmezlik serisini 8 maça yükseltirken Giresunspor için ise düşme hattında tehlike çanları çalmaya başladı.

Antalyaspor''un bu başarısında ise kuşkusuz teknik direktör Nuri Şahin''in oyuncularıyla yakaladığı kusursuz iletişim ve aile havasının etkisi büyük!

“Çanakkale geçilmez”

Maçın akılda kalan en güzel anı ise, her iki takım oyuncularının, mücadele öncesi seremoni için sahaya "Çanakkale Zaferi''nin 107. yılında tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz" yazılı pankartla çıkmasıydı.


 


 

Yazarın Diğer Yazıları