Önder Karaveli'yi kurtaran futbolcu

Önder Karaveli'yi kurtaran futbolcu

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Beşiktaş, Sivas''ta sahaya çıktığında şanssızlıklar peşindeydi. Önce son anda Josef''de bir sıkıntı oldu, ilk onbirden çıkarıldı. Peşinden de ısınırken Vida. Sivasspor''da ise Gradel''in oynamaması zaten başlı başına büyük bir eksiklikti.
Beşiktaş''ın sahadaki onbiri de buna şekillendi. Ama bana göre burada bir yanlışlık vardı. Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. Beşiktaş rakibine göre onbir kurmaz, rakibi Beşiktaş''a göre onbir kurar. Beşiktaş nerede oynarsa oynasın kazanmak için sahaya çıkar. Defansif kurguyla maça başlamaz. Sivas''ta gördüğüm defansif kurguydu. Defansta 4 adam, önlerinde yine teknikleri olmayan 2 adam daha. Kim oyun kuracak ortada. Alex Teixeira mı? O da etkisiz kaldı.
Ama Beşiktaş''ta fark yaratan futbolcu vardı; Ghezzal. Bir de çok eleştirilmesine rağmen benim her zaman gözü kapalı onbire yazacağım Batshuayi bir de. Zaten 12. dakikada Ghezzal''ın inanılmaz tekniğini konuşturarak topla rakiplerini geçerek ceza alanına girmesi ve ortaya kesmesi Sivasspor savunmasını karıştırdı. Sonuçta ta Batshuayi, Alex''in önüne bıraktığı topu filelere yolladı. Daha 12. dakikaydı.
Ama sonra Beşiktaş, defansa çekildi, Sivasspor''u üstüne üstüne çekti. İşte bu Beşiktaş''ın hiç yapmaması gereken bir şeydi. Zaten defansın ortasındaki ikili hata üstüne hata yapıyordu, Yatabare de kafayla eşitliği sağladı. Dakika 26.
34. dakikada ise Wellinton''an kornere vurduğu kafanın direkten dönmesi şanssızlıktı.
Ama dedim ya; sahada fark yaratan bir adam vardı; Ghezzal. 43. dakikada Umut''un mükemmel ortasına öyle bir kafa vurdu ki... Sanki o hünerli sol ayağını kullandı. Beşiktaş böylece ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.
İkinci yarıya Sivasspor baskılı başladı. Önder Karaveli, maçtan önce sakatlığı nedeniyle ilk onbirde yer vermediği Josef''i ortada topu tutsun diye Necip''in yerine oyuna aldı. Ardından Alex çıktı, Güven girdi. Zaten Güven''in neden bu maçta ilk onbirde oynatılmadığı tartılışmalıydı. Sonradan girdi, o kanada hareket getirdi. 70. dakikada da VAR''dan kazanılan penaltıda pozisyonun yaratıcısıydı. 73''te Batshuayi penaltıyı kullandı: 1-3.
Artık Beşiktaş rahatlar sanıyorsunuz değil mi? Rahatlayamadı. Rıza Çalımbay''ın hamleleri oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıktı. Buna rağmen 80. dakikasında Ghezzal''la bir kez daha direk sallandı.
Bu maçta direkten dönen ikinci şuttu bu ve aklıma Feyyaz Uçar''ın lafı geldi. Bu 20. direkti bu sezon. Feyyaz Uçar demişti ki; "Bu kadar şutları direkten dönen takımın iyi bir ikinci santraforu olsa, mesela Güven. Gol kralı olurdu. Çünkü kaleye giden topu takip edeceksin. Direkten dönünce de golü atacaksın."
Ben bunu düşünürken VAR''dan bir penaltı da Sivasspor kazandı. Topu Josef''in eline değdi mi, değmedi mi? VAR değdiğini gördü, penaltıyı da Fajr topu filelere yolladı: 2-3.
Sonra yine Sivasspor''un ataklarını izledik. Son dakikalarda Ersin''in yaptığı mükemmel bir kurtarış vardı. Hem Beşiktaş''a maçı kazandırdı, hem de Önder Karaveli''yi eleştirilmekten kurtardı.
Beşiktaş korkulu anlar gördü ama uzun süre sonra bir maçta 1''den fazla gol attı. 2 de yedi ama... Buna çare bulmalı.

Yazarın Diğer Yazıları