Bu Önder Karaveli'den bir şey olmaz

Bu Önder Karaveli'den bir şey olmaz

Bazı maçlar var; kazanırken aldatıyor insanları. Örneği Beşiktaş''ın Sivasspor karşılaşmasını kazanması. Önder Karaveli''yi de aldattı. Halbuki çıkardığı onbir yanlıştı. Kazandı ya; biraz da övülünce Kayserispor maçına da aynı onbiri çıkardı.
Sondan söyleyeceğimi baştan söyliyeyim; kenarda Larin ve Güven varken Kenan Karaman bu takımda ilk onbirde oynamaz. Necip''le Atiba da orta sanada yan yana olmaz. Kenan topa vururken bile herhalde aman patlatmayayım diye sanırım; korkuyor. Vurmuyor, dokunuyor!
Necip-Atiba ikilisi de olmuyor. Necip''in katkısı yok. Atiba da ağır kalıyor. Yaşı var tabii. Neymiş efendim 39 yaşındaymış da, çok az pas hatası yapıyormuş!

Yanındaki adama pas vermenin nesi takdir edilebilir ki? Oysa o kadar kritik top kayıpları yaptı ki; örneğin Wellinton''un VAR''dan iptal edilen kırmızı kart gördüğü pozisyorda. Hatalı pas verip de Kayserispor''un bom boş durumda atak yapmasının nedeni de oydu.
Diyeceksiniz ki peki o zaman Beşiktaş nasıl bu kadar baskılı oynayıp, pozisyon yakaladı? Cevabı basit. Önce Ghezzal sayesinde. Mükemmel oynadı yine. Adam tek kişilik ordu sanki; bir adam daha ne yapabilir ki?
Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, takımının kapasitesini biliyor. En iyi verimi almaya çalışıyor. Tıpkı Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında da olduğu gibi oynattı takımını. Gol yemeyeyim, bulursam pozisyon atarım mantığı. Daha 6. dakikada da amacına ulaştı. Carole''ün soldan ortasında ceza sahası önünde topla buluşan Gavranovic siyah-beyazlı savunmadan sıyrılarak düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.
Sonra oyun tek kale maça döndü. Beşiktaş''ın üst üste gelen ataklarını izledik. 43''te de Rosier''in golü geldi: 1-1.
İkinci yarıya da baskılı girdi Beşiktaş. Ama enteresandır onca yanlışlarına rağmen aynı oyuncular yine sahadaydı. Önder Karaveli görmüyor mu, yoksa görmek mi istemiyor; bilemiyorum. Yahu Kenan devam eder mi? Necip-Atiba ikilisinden birinin yerine yaratıcı bir oyuncu girmez mi? Hikmet Karaman, Ramazan''ın yerine Mane''yi alarak rakibini hızlı oyuncuyla şaşırtmak isterken, Karaveli bizler gibi seyretti. O seyredince Kayserispor 65''te ani bir kontratakla golü atıverdi: 1-2.
Dediğim gibi; bunda yanlışa rağmen özellikle Ghezzal''la yüklendi de yüklendi Beşiktaş, üst üste pozisyonlar da yakaladı.

Karaveli nihayet 66''da müdahale etti oyuna; Kenan''ı aldı Larin''i soktu. Rıdvan''la Güven de artık sahadaydı. Yüklendikçe yükleniyordu Beşiktaş da olmuyordu işte.
Maçın en ilginç ani 79. dakikada yaşandı. Atiba''nın yanlış pasında topu kapan Kayserisporlular ani atağa kalktı. Gavranoviç giderken, Wellinton yetişti. Hakem Halil Umut Meler önce buna faul verip, Wellinton''a kırmızı kart gösterdi. Peşinden de VAR uyarısıyla bu kararını iptal etti.
Wellinton kurtardı ama Rosier kurtaramadı. 90+2''de Mane''yi atağa çıkarken çeken Rosier, ikinci sarı karttan atıldı.
Bu sonuçla Beşiktaş''ın kupa umudu da bitti. Suç kimin peki? Bazı oyuncular üst düzeydi, bazıları alt düzey! Hele de Batshuayi''nin kaçırdığı pozisyonlar akıl alır gibi değildi.
Ama şuna artık eminim ki; belediye otobüsünde bile gören gençlerin yer vermek isteyeceği  39 yaşındaki Atiba''dan hala bir şeyler bekleyip, 90 dakika adamı oyunda tutan, Kenan Karaman''ı inatla ilk onbirde oynatan, yaratıcı hiçbir özelliği olmayan Necip''i gole ihtiyacı olduğu anlarda bile kenara alamayan Önder Karaveli''den bir şey olmayacak!

Üzgünüm hocam! Efendi adamsın, kibarsın, düzgün konuşuyorsun, futbolu da elbette ki biliyorsun ama... Hocalık başka bir şey işte. Bu da sende yok. Hikmet Karaman''a bak bir de; oyuncu kalitesi senin elindekilerin çok altında ama, onları kullanmak da bir hüner işte.

 

Yazarın Diğer Yazıları