Bursaspor'da akla ilk gelen soru

Bursaspor'da akla ilk gelen soru

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

O gün koca bir şehir timsah yürüyüşü yapıyor, şampiyonluğu kutluyordu. O günden bugüne 12 sene geçti. O gün timsah yürüyüşü yaparak şampiyonluğu kutlayanlar şimdi nerede?

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran o takım bugün TFF 1. Lig''de düşmemeye oynuyor. Ve ne acıdır ki arkasında kimse yok! Eskiden her deplasmana giden binlerce taraftarının yerinde yeller esiyor! Bolu''da hayati maça çıkıyor, tribünler sessiz, sedasız.

Sadece taraftarı mı? Kulüp üyelerinin çoğu da ilgisiz bu duruma. 4 yılda 4 başkan değişti. Her gelen gideni arattı. Geçen hafta kongrede Ömer Faruk Banaz tek aday olarak girdiği seçimde başkan seçildi, kongreye katılan üye sayısı çok azdı. Ne acı!

Peki Bursaspor bu durumdan kurtulabilecek mi? Boluspor maçı bu açıdan önemliydi. Boluspor da bir zamanlar Süper Lig''in yıldızıydı. Şimdi TFF 1. Lig''de bir orta sıra takımı.

Bu iki eski Süper Lig takımının TFF 1. Lig''deki buluşması durgun başladı. Galibiyete daha çok ihtiyacı olan takım şüphesiz Bursaspor''du. Boluspor ilk bölümde rakip ceza alanında daha çok görünse de Bursaspor''un atakları daha etkiliydi.

Özellikle yeni transfer Bifouma''ydı bu atakların temelini atan oyuncu. 30. dakikada da yine Bifouma''nın başlattığı bir atakla tehlikeli oldular, İsmail Yüksek''in şutunu kaleci Oğul Kaan çıkardı.

Ancak gol 42. dakikada Beypiliç Boluspor''dan geldi. Bir verkaçla ceza alanına giren Kassongo topu ağlara gönderdi: 1-0. Bu golde Bolusporlu Kassongo''nun becerisi kadar Bursaspor savunmasının da hatası vardı, Boluspor 2 hafta sonra ilk golünü işte böyle attı.

45+2''de Bifouma bir atak daha başlattı. Bu kez kendi girdi ceza alanına, kaleciyle karşı karşıya kaldığında da şutunu çekti. Kaleciyi de geçen topu Fethi çizgiden çıkardı.

49. dakikada Mehmet Erdem''in ortasında Namık''ın kafa vuruşunda top filelere gitti. Bursasporlular sevindi ama hakeme göre Namık kafa vururken önündeki savunmaya faul yapmıştı. Bursasporlu oyuncuların itirazına rağmen gol geçerli sayılmadı.

53. dakikada maçın en önemli anlarından biri yaşandı. Bolusporlu Bekim Balaj, ikinci sarı kartı da görüp kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Artık Boluspor 10 kişi kalmıştı.

Bunun etkisi hemen görüldü. Bursaspor oyunu rakip alana yıktı ve 58. dakikada da Zalazar''ın golüyle eşitliği sağladı. Bursaspor artık sahada üstün olan taraftı, bunda Tamer Tuna''nın yaptığı iki sihirli dokunuşun da payı vardı.

Hasan Ayaroğlu ve Tuğbey Akgün''ün girişleri dengeyi Bursaspor lehine değiştirmişti. 66. dakikada Mert Güzenge bir kez daha kırmızı kartını çıkardı. Bolusporlu Roshi, gördüğü sarı karta ısrarla itiraz edince bir sarı kart daha gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Boluspor böylece 9 kişi kaldı. Tamer Tuna da hemen ardından yeni hamleler yaptı ve hücum oyuncularını oyuna kattı.

Bursaspor artık o kadar yüklendi ki, arkası bomboştu. 74. dakikada da bunun faturasını az daha ödeyecekti. Kassongo bir anda bomboş kaldı, kaleciyle karşı karşıyaydı, şutunu da attı. Kaleci başarılıydı.

Son dakikalarda bastırdı da bastırdı Bursaspor. Ama ne ortalar yerini buldu, ne de şutlarda oyuncuları kaleyi tutturdu. Hayret edilecek bir şey bu! Bir takım kanat ataklarında yapılan ortalarda bu kadar kötü olur mu? Demek ki bol bol çalışmaları gerekiyor.

Boluspor''u da kutlamak gerek burada; 9 kişi da kalsa 1-1''lik sonuçla bir puanı aldı.

Bursaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, devre arasında Bursaspor''u bu durumdan kurtaracaklarını, ligde tutacaklarını, seneye de Süper Lig için oynayacaklarını söylemişti.

Boluspor maçı bir fırsat olabilirdi yeni bir başlangıç için. Hele de rakip uzun süre 9 kişi oynamışken. Ama değerlendiremedi bunu. Özellikle son bölümde oyuncuları çabuk oynamakla telaşlı oynamayı birbirine karıştırdı.

Eğer bu maçı da kazanamazsan... İnsanın aklına ister istemez şu soru geliyor: Tamer Tuna neye güveniyor?

Yazarın Diğer Yazıları