Cildiniz için 5 doğal iksir. Kimyasal ürünlere taş çıkartacak şifalı bitki ve meyveler

Cildiniz için 5 doğal iksir. Kimyasal ürünlere taş çıkartacak şifalı bitki ve meyveler
Kozmetik endüstrisine karşın ciltler için etkili olan 5 doğal bitki ve meye ortaya çıktı.

GO Türkiye Dergisi’nden derlenen habere göre, kozmetik sektörü hem kimyasal ürünler kullanılıyor hem de mucizevi hammaddeleri. Bu yüzden bakım ürünlerini hazır almak yerine doğal ürünleri kullanabilirsiniz.

Cildi, rahatlatmak, nemlendirmek, ferahlatmak için bazı bitki ve meyveler bulunuyor.

Günlük rutin bakımlarında kullanılabilecek doğal ürünler:

MEYAN KÖKÜ

Meyan kökü özü, melanin pigmentinin üretimini en aza indirgeyerek yeni lekelerin oluşmasını engellerken, var olan lekeleri de gidermeye yardımcı oluyor.

meyan.jpg

NANE

Nane içerikli ürünler, bu bitkinin anti bakteriyel özelliği sayesinde akneye yatkın ve yağlanmaya meyilli ciltler için iyi bir opsiyon oluştururken, aloe vera ve hindistancevizi yağı gibi maddelerle bir araya gelerek nemlendirici içeriklerinde de yer alabiliyor.

nane.jpg

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay hem antioksidan hem de koruyucu özellik taşır. üz temizleyiciler, serumlar, nemlendirici ve maskelerin ortak içeriklerinde karşılaştığımız yeşil , kozmetik sektöründe çok yönlü kullanım alanına sahiptir.

OKALİPTÜS

Fazla siyah noktaya sahip ciltler için ideal temizlik ve arındırmayı yapan ve cildin genç ve parlak görünmesine yardımcı olan okaliptus; yara iyileştirmede de sıklıkla kullanılan bir bitkidir.

oka.webp

AVOKADO

Cildin rahatlaması için avakado ve avakado ürünleri önemlidir.

avokado.webp

İlgili Haberler