Erdoğan’dan ‘ekonomik kriz’ savunması: Battık diyorlar; herkesin altında arabası var

Erdoğan’dan ‘ekonomik kriz’ savunması: Battık diyorlar; herkesin altında arabası var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Ekonomik olarak battık diyenler var ya; Oradan arabalar, TIR'lar geçemeye devam ediyor. Herkesin altında arabası var" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan''ın açıklamalarından satır başları:

"ENFLASYONDA ŞUBAT- MART İTİBARIYLA DÜŞÜŞÜ GÖRÜRÜZ"

"Suriye''nin kuzeyinde 250 bin briket ev yapmayı planlıyoruz. AFAD''ımızla beraber yapıyoruz. Şu ana kadar 100 bine yakın konutu bitirdik. Yeni bir çalışmaya girdik. zemin artı bir iki kaltı evler yapacağız. Kendi istekleriyle bu dönüşleri artıralım diyoruz. Bunu başarırsak bu sayı 1 milyonu bulur. Uluslararası destek şu ana kadar yok. Ama onlara sorarsan var.

Bir gece ansızın dediğimiz konu bu zaten. İstihbarat kendine has yöntemle nokta atışlarla bunların işini bitiriyor. Bundan sonra da başarılı operasyonlarını istihbarat örgütümüz devam edecek.

Hayat pahalılığının yükünü azaltmak için adımlar atıyoruz. Toplamda 1,8 milyon hesap açıldı. Kur Korumalı Mevduat''a vatandaşımızın ilgisi yüksek oldu. Son haftalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, ulaştırma konusunda ve diğer konularda dolaylı etkilemeyi sürdürecek. Enflasyonda Şubat- Mart itibarıyla düşüşü görürüz. Bu hafta sonu Ordu''da fındık fiyatlarını açıklayacağız.

KYK FAİZLERİNİN SİLİNMESİ

Üniversite harcını Bay Kemal mi söyledi de kaldırdık. Bursları da biz artırdık. Kredi noktasında da üç ayağı var. Kredi alıyorsan bu kreidiyi anında ödemen diye bir şey yok. Sigortalı bir işe gireceksin 2 yıl içinde de ödemeye başlayacaksın. Faiz yok. Ne faiz ne enflasyon sadece ana para ödenecek. Biz öğrencilerimizi kesinlikle muhalefetin bu saçma sapan açıklamalarına ezdirmeyiz.

"EKONOMİK OLARAK BATTIK DİYENLER VAR YA; KÖPRÜLERDEN ARABALAR, TIRLAR GEÇEMEYE DEVAM EDİYOR; HERKESİN ALTINDA ARABASI VAR"

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılırken denizden motorla geldiler eylem yaptılar ama biz kararlıydık yaptık. Aslında bu da bir şeyi gösteriyor. Ekonomik olarak battık diyenler var ya; Oradan arabalar, TIR''lar geçemeye devam ediyor. Herkesin altında arabası var.

Bay Kemal yap-işlet-devret nedir daha öğrenemedi. Bize soruyor hala? 18 Mart köprüsü ne oldu. 2-5 milyar avroya yapıldı. Kore ile yapıldı. Dünyada en uzun açıklığa sahip böyle bir köprü. Biz eskiden ne çileler çekerdik. Lapseki''den geçmek için gece boyu arabada beklerdik. Şimdi 6 dakikada geçiyorsun. Bu köprü şimdi boynumuzda altın kolye. Orayı kullananlar bize dua ediyorlar.

Şanlıurfa Adıyaman arasında Nisipi köprüsü var. Biz olmasak böyle bir köprü söz konusu değildi. Beyefendi İzmir milletvekili ya. İstanbul''dan İzmir''e şimdi 3 saatte ulaşabiliyorsun. Köprüllerin yanında bir de tüneller. Bütün bunlar medeni olmanın kalkınmanın dünya standartları olmanın ötesinde bir yapının özellikleridir.

Bütün bunlar medeni olmanın kalkınmanın ötesinde dünya standartların aşmanın göstergesidir. 14 büyük şehiriniz var. Şu anda su parasını artırmak suretiyle işi çözmeye gayret ediyorsunuz. Büyükşehirlere devlet olarak verdiğimiz para ciddi manada artmış oldu."

2023 SEÇİMLERİ

AK Parti olarak öncelikle girdiğimiz her seçimi bir öncekinden önemli gördük. 2023 seçimlerini de galip çıktığımız seçimlerden daha önemli görüyoruz. Rakip olmayınca kendimizle yarışıyoruz. AK Parti''nin kazanması Türkiye''nin kazanmasıdır."

İlgili Haberler