Fatih Portakal tatil yaptığı otelin reklamını yaptı. Sinirlenen Zafer Arapkirli Portakal'a gazetecilik dersi verdi

Fatih Portakal tatil yaptığı otelin reklamını yaptı. Sinirlenen Zafer Arapkirli Portakal'a gazetecilik dersi verdi
Gazeteci Zafer Arapkirli, sosyal medyada gittiği otelin reklamını yapan meslektaşı Fatih Portakal’ı eleştiri yağmuruna tuttu.

Sosyal medyada “örtülü reklam” yapmaktan kaçınmayan ve "Influencer" gibi tanıtım yapan gazetecilere yönelik eleştiriler zaman zaman yapılıyor.

Son olarak Fatih Portakal Datça’da gittiği bir mekanın görsellerini paylaşarak şu notu düştü; “Datça’da harika bir mekan… Hem otel hem restoran. Akdeniz’e karşı doyumsuz bir gün batımı… Karşıda Yunan adası Simi. Yormayan müzikler… İştah açıcı bir mutfak… İyi ki buradayım.”

ekran-goruntusu-2023-07-18-121813.jpg

ekran-goruntusu-2023-07-18-121838.jpg

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Portakal’ın bu paylaşımı üzerine sinirlenen Arapkirli, Twitter hesabından şu not ile Fatih Portakal’a göndermede bulundu;

“Gittiğiniz bir mekânın, özellikle de pahalı ve şatafatlı bir yerin (ismen) reklamını yaparak paylaşımda bulunmak, bir gazetecinin aklından bile geçirmemesi gereken bir iştir.

1. Görgüsüzlük

2. Hele ki böyle bir devirde, ahlâksızlık

3. Meslek etiğine aykırıdır.”

zzzzzzzzzzzzzzzzzz.jpg

SOSYAL MEDYADAN DA FATİH PORTAKAL’A TEPKİ YAĞDI

Gazeteci Fatih Portakal’ın Influencer( İçerik üreticisi) gibi sosyal medya üzerinden mekan ve kişi adı vererek reklam yapması, kullanıcıların da gözünden kaçmadı. İşte Portakal’a sosyal medyadan gelen eleştirilerden bazıları;

  • Tesis reklamı yapmasınlar.
  • Dün İstanbul'da kadının biri intihar girişiminde bulundu. Kirasını ödeyemiyor diye. Kendini gazla zehirlemeye kalktı.
  • Emekliler teker teker ölecek açlıktan.
  • Sen git lüks otelde tatil yapıp reklamını yap bir de. Tatil yap tabii. Kimsenin bir itirazı yok. Bizim de yaşadığımız yaşam görece olarak başkalarına "lüks" gibi gelebilir. Ama reklamını yapmıyoruz. Hele ki, tesisin reklamını yapmıyoruz.

İlgili Haberler