Jorge Jesus Fenerbahçe'yi nasıl güncelleyecek

Jorge Jesus Fenerbahçe'yi nasıl güncelleyecek

Fatih SABOVİÇ

Teknik direktör Jorge Jesus, Fenerbahçe''ye geldiğinden beri pek çok yenilik yaşandı. Ancak bu yeniliklerin saha içerisine ve takımın yapısına yansıdığını görmek hazırlık maçlarıyla mümkün oluyor. Shkupi ve Tirana mücadelelerinde eksik bir kadroyla sahada olan sarı lacivertliler, asların takıma katılmasıyla farklı bir formata geçti. Bunun ilk yansımasını da Al Shamal karşısında gördük.

BERISHA, FRİKİKTEN AVLADI
Sahadan 4-2 galip ayrılan Fenerbahçe''de goller; Bruma, Valencia, Berisha ve Serdar Dursun''dan geldi. Özellikle Berisha''nın geçtiğimiz maçlarda frikikten yaptığı vuruşta direkten dönen topu sonrası Al Shamal''ı serbest vuruştan avlaması, özel duran top çalışmalarının meyvesini aldığını gösterdi.

FORVETLERDEN VERİM ALINIYOR
Peki Fenerbahçe Al Shamal maçında neleri doğru, neleri yanlış yaptı? Gelişime açık yönleri hangileri? Gelin hep birlikte bakalım...
+ Fenerbahçe’nin skor katkısını ağırlıklı olarak forvetlerinden alabilmeye başlaması değerli bir konu...
+ Takım geçen sezonlara göre rotasyonda daha kuvvetli olacağı bir yıla girecek. Bu, her şekilde büyük bir avantaj...
+ Yeniler zaman geçirdikçe ısınıyor. Özellikle Bruma''nın performansını golle süslemesi önemliydi.

FUTBOLCULAR ŞANSINI UZAKTAN ŞUTLARLA DENİYOR
+ Jesus’un forma rekabetini, oyun planına sadık kalmayı önemsediği ortada...
+ Futbolculara, “Uzaktan kaleyi gördükçe bol bol şut çekin” özgüveni aşılanıyor. Bu net bir şekilde belli.
+ Duran toplar ve atak organizasyonları önemli silahlara dönüşebilir. Berisha bunun örneğini gösteriyor.

SANTRAFOR SORUNSALI...
- Kritik sezon öncesi forvet konusu soru işareti. Berisha kendine gelmiş, Serdar, Valencia vs. var ama birkaç kulvarda başarı için net bir forvetin olmalı.
- Orta sahayı iyice derleyip toparlayacak bir isim gelmeli, 1-2. bölge arası bağ güçlenip, 3. bölge geçişleri kuvvetlenmeli.

DİSİPLİN KENDİNİ BELLİ EDİYOR
Fenerbahçe''de tüm bu gelişmeler haricindeki en önemli gelişme isim teknik direktör Jorge Jesus''un camiayı ve camianın bu oyuna bakış açısını baştan aşağıya güncellemesi... Deneyimli hoca disiplini ve futbolcularına da teknik heyetine de empoze etmeye başladığı ''winner'' mantalitesi ile yeni sezonda kesinlikle çok fark yaratacak.

Yazarın Diğer Yazıları