Barış Yarkadaş BAE'nin Türkiye’ye vereceği çerez parasını açıkladı

Barış Yarkadaş BAE'nin Türkiye’ye vereceği çerez parasını açıkladı
Gazeteci Barış Yarkadaş’ın, BAE Prensinin Türkiye ziyareti ve yapılan anlaşmalarla ile ilgili paylaşımı sosyal medyada gündem oldu…

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geldi.Görüşmenin ardından Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında enerji, çevre, finans ve ticaret alanlarında 10 anlaşma imzalandı.

BAE''nin Türkiye için 10 milyar dolar tutarında fon ayırdığı belirtildi.

Gazeteci Barış Yarkadaş’ın konuyla ilgili paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

“128 milyar doları bile bir haftada erittiler”

AKP için gelen 10 milyar doların ‘çekirdek parası’ olduğunu belirten ve çok tartışılan Merkez Bankası’nın kayıp 128 milyar dolarını hatırlatan Yarkadaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“BAE, Türkiye için 10 milyar dolar tutarında fon ayırmış… AKP için 10 milyar dolar, çekirdek parasıdır. Malum; 128 milyar doları bile bir haftada eritmişlerdi. 10 milyar dolar gelmeden buhar olur.

Türk Lirası’nın değerini düşür; doları ve euroyu yükselt, Türkiye’yi ucuz iş gücü cehennemine çevir. Türkiye’nin birikimlerini de yabancılara üç otuz paraya peşkeş çek… Bu yağmayı eleştirenleri de ‘Mandacı’ ilan et, işin içinden sıyrıl… Mandacının kim olduğu görülüyor!”  ifadelerini kullandı…

İşte o paylaşım:

İlgili Haberler