Cadılar Bayramı'nda onlarca kişi kalp krizi geçirdi. En az 146 ölü var

Cadılar Bayramı'nda onlarca kişi kalp krizi geçirdi. En az 146 ölü var
Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen "Cadılar Bayramı" kutlamalarında yaşanan izdiham nedeniyle çok sayıda kişinin kalp krizi geçirdiği ve en az 146 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Güney Kore''nin başkenti Seul''ün Itaewon bölgesinde düzenlenen Cadılar Bayramı kutlamaları sırasında izdiham yaşandı. Ulusal İtfaiye Teşkilatı yetkilisi Choi Cheon-sik, Itaewon bölgesinde kalabalığın Hamilton Hotel yakınlarındaki dar sokakta ilerlemesinin ardından çıkan izdihamda 100 kişinin yaralandığını söyleyen Choi, bu kişilerden 50''sine ani kalp durması teşhisi konulduğunu ifade etti.

Choi, olay yerine 400''den fazla acil durum görevlisi ve ülke çapında 140 civarında acil durum aracı sevk edildiğini dile getirdi.

ACİL TALİMAT VERİLDİ

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, sokakta çok sayıda insana ilk yardım ekipleri tarafından müdahale edildiği görüldü. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, yaralılara ilk yardım yapılması ve bölgenin güvenliği konusunda acil talimat verdi. Yetkililer, can kaybına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da yaşanan izdiham nedeniyle en az 146 kişinin ezilerek hayatını kaybettiği bilgisi verildi. (İHA)

İlgili Haberler