İran İsrail'e savaş mı ilan edecek. Kara bayrağı çektiler

İran İsrail'e savaş mı ilan edecek. Kara bayrağı çektiler
İsrail sivillerin yer aldığı hastaneyi hedef alarak yüzlerce sivili katletti. Vahşet sonrası İran'ın Horasan vilayeti Meşhed'deki Razavi Türbesi'ne "İntikam" çağrısını temsil eden siyah sancak çekti.

A Haber'de yer alan bilgilere göre, 7 Ekim'de Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu ile büyük kayıp veren İsrail Gazze'de saldırıların dozunu daha da artırdı.

Kadın, çocuk dinlemeyen İsrail Filistinlileri fosfor bombalarıyla vururken Gazze'ye ölüm yağdırıyor.
Bölgede elektriği suyu ve gıda gidişini kesen İsrail'e ABD silah desteği sağlıyor. Batı ise savaş suçuna karşı gözlerini kapatıyor.

Son olarak sivilleri katletmek için fosfor bombası kullanarak büyük bir vahşete imza atan işgalci İsrail El-Mamedani Hastanesi'nin avlusunu hedef alarak yeni bir savaş suçu işledi. Kan dolduran vahşet sonrası çocuk ve kadınların da içerisinde yer aldığı yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Yaşanan katliamın ardından İran'ın Horasan vilayeti Meşhed'deki Razavi Türbesi'ne "İntikam" çağrısını temsil eden siyah sancak çekildi.

Siyah bayrak intikam işareti ve askerleri savaşa yönlendirirken giyilen başlığın rengdir. Bağdat'tan hüküm süren Abbasi Hanedanı (750-1258), Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in akrabalarının öldürülmesi ve Kerbela Savaşı'nın anısına yas sembolü olarak siyah rengi almıştır.

0x0-israilin-hastane-katliami-sonrasi-iranin-horasan-vilayeti-mesheddeki-razavi-turbesine-intikam-anlamina-gelen-k-1697583593204.jpeg

0x0-israilin-hastane-katliami-sonrasi-iranin-horasan-vilayeti-mesheddeki-razavi-turbesine-intikam-anlamina-gelen-k-1697583597286.jpeg

0x0-israilin-hastane-katliami-sonrasi-iranin-horasan-vilayeti-mesheddeki-razavi-turbesine-intikam-anlamina-gelen-k-1697583761572.jpeg

İlgili Haberler