İspat et diyenlere Profesör Kıraklı bakın neyi kaynak gösterdi. Yoğun bakım hasta sayılarını paylaşıyordu

İspat et diyenlere Profesör Kıraklı bakın neyi kaynak gösterdi. Yoğun bakım hasta sayılarını paylaşıyordu
İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Cenk Kıraklı, yoğun bakım hasta sayılarıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Yoğun bakım hasta sayılarını paylaşıyordu

Salgınla mücadelede vaka sayıları yüksekliğini korurken, uzmanlar sıklıkla salgına karşı vatandaşları aşı olmaya davet ediyorlar. Geçtiğimiz yıl hastaneler ve yoğun bakımlarda yaşanan yoğunluğun bu yılda yaşanmaması için alınan önlemlere dikkatle uyulması gerektiği vurgulanıyor.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran, geçtiğimiz günlerde yoğun bakımlardaki doluluk oranının yüzde 70’e çıktığını açıklamıştı.

SBÜ İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Cenk Kıraklı da yoğun bakımdaki hasta sayısındaki artış ile ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Kıraklı paylaşımında, “Yoğun bakımdaki hastalarımin sayılarını paylaşıyorum. İspat et, kaynak falan diyorlar... Kaynak ben... oldu mu ?..” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 95’İ AŞISIZ YA DA AŞISI TAMAMLANMAMIŞ

Son 10 gündür hasta sayısı 20 binli rakamlara yakın ya da üzerinde seyrediyor. Vaka sayısına paralel olarak yoğun bakımda yatan hasta sayısı da artıyor. Yoğun bakımdakilerin yüzde 95''i ise aşısız ya da aşısı tamamlanmamış hastalardan oluşuyor.

19 BİN 901 YENİ VAKA AÇIKLANDI

Sağlık Bakanlığı, güncel Kovid-19 verilerini paylaşmaya devam ediyor. Tabloda son olarak 19.191 yeni vaka ve 230 vefat yer almıştı. Toplam uygulanan aşı oranı ise 90.405.737 olarak açıklanmıştı. Vaka ve vefat sayısı son haftalarda dikkat çeken bir artış yaşıyor. Yeni normalleşme sürecinde vaka sayısı kritik noktada bulunuyor.

İlgili Haberler