İşte cildi parlatan mucize ot

İşte cildi parlatan mucize ot
İnsanların hayali olan ciltteki parlaklığı artıran sinemaki otu dikkatlerden kaçmadı.

İnsanların gerek hasta olmadan önce gerekse sağlık sorunlarına çözümler için doğal besinlere yönelme süreci sürüyor.

Sinemaki otu; Cilt üzerinde olumlu etkilerinin olduğuna dair bilgiler bulunuyor. Sinameki otu, cildin daha canlı ve parlak şekilde görünmesine yardımcı olur. Ayrıca cilt üzerinde meydana gelen leke, sivilce gibi durumlarda uzman tavsiyesiyle kullanılabilir.

SİNAMEKİ OTU NEDİR?

Sinameki otu, bir baklagil türüdür. Çalımsı bir bitki olan sinameki, bazen ağaç şeklinde de büyüyebilir. Yaprakları bileşik ve çiçekleri sarı renklidir.

Bu bitki, Afrika, Hindistan ve Arabistan gibi bölgelerde yaygın olarak yetişir. 400’den fazla çeşidi vardır ve sağlığa pek çok faydası bulunur. Özellikle kabızlık ve basur sorunlarında etkilidir. Bu bitkinin tarihi kullanımı yüzyıllara dayanır.

SİNEMAKİ OTU NASIL KULLANILIR?

Sinameki otu, genellikle çay olarak içilen bir bitkidir. Ayrıca bal ile karıştırıp da tüketmek mümkündür.

Sinameki otu kullanmadan önce uzman görüşü almak gerekir ve fazla kullanılmamalıdır. Yapılışı öncelikle kuru sinameki otundan iki yemek kaşığı ayırın.

Sonra 200 ml suyu kaynatın, kaynayınca sinameki otunu suya ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın, ateşi kapatın. En az 10 dakika demlenmesini bekleyin.

Çay şeklinde içebilirsiniz. Fakat tadı hoşunuza gitmezse, bir çay kaşığı bal ilave edip karıştırarak içebilirsiniz. Böylece yorgunluğunuzu giderip, faydalarından yararlanabilirsiniz.

İlgili Haberler