Akşener'e esnaf ziyaretinde türkülü karşılama: Geliyor gelmekte olan ablamız

Akşener'e esnaf ziyaretinde türkülü karşılama: Geliyor gelmekte olan ablamız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nde esnafla bir araya geldi. Akşener’in esnaf ziyaretine, türkü söyleyen bir vatandaş esnaf ile “Geliyor gelmekte olan ablamız” yazılı otobüs maketi hediye edilmesi damgasını vurdu.

Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine bugün Ankara’daki sebze ve balık halleri ile Başkent İlçeler Terminali’nde devam etti.

Burada Müslüm Gürses’e benzerliğiyle dikkati çeken esnaf Mehmet Benli, Akşener’e türkü söyledi.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Akşener’e üzerinde “Geliyor gelmekte olan ablamız” yazılı otobüs maketi hediye etti.

VATANDAŞLA DERTLEŞTİ

Akşener’in “İşleriniz nasıl” diye sorduğu bir hal esnafı, “Fiyatlar biraz yüksek. Maliyetlerimiz yüksek; nakliyelerimiz, ürünlerin ham maddesinin maliyetleri. Bunlar bize ekstra bir fiyat getiriyor” dedi.

Akşener’in “Burada maliyetten şikayet edildi, burada nasıl” diye sorduğu başka bir esnaf, “Hepsi aynı dert. Özellikle yakıt; kamyoncuların, esnafın… Çünkü tamamen lojistik bu işler. Gübresi, mazotu, nakliyesi… Bahçede bu ürün 5 liraysa (elma) markette 15 lira olması normal. Bunun zaten maliyeti 4 lira” yanıtını verdi.

Diğer bir esnaf ise doğal gaz faturasını Akşener’e göstererek, “2 bin lira. Su 500, elektrik bin… Geçinemez olduk” diye dert yandı.

Başka bir hal esnafı, Akşener’e, “Sabahtan beri işi gücü bırakmışız sizi bekliyoruz. İnşallah geleceksiniz. Canla, gönülle sizleri istiyoruz, değişiklik iyidir” dedi.

“KIZIMIN ÜNİVERSİTE BİTİRDİ, EV TEMİZLİĞİNE GİDİYORUM, PARAMIZ YETMİYOR”

Bir yurttaş ise Akşener’e, “Kızımın üniversite bitirdi, ev temizliğine gidiyorum, paramız yetmiyor. Yardım değil iş istiyoruz biz. Biz başkasının parasını istemiyoruz, ekmeğini istemiyoruz, biz kendi paramızı kendimiz kazanalım… Gençlerimiz sürünmesin. Torunlarımıza toprağımız kalamayacak” sözleriyle dert yandı.

Diğer bir esnaf da Akşener’e, “Çizgileri bir yere bırakalım, amacımız ülkeyi yönetmek. Hep birlikte bu işi beraber yapalım” dedi.

Başka bir esnafın “Herkesin derdini biliyorsunuz, diğer başkanlar sokağa inmiyorlar. Esnafın, işçinin, emeklinin derdini biliyorsunuz. Biz, canı gönülden istiyoruz ki bu emekler boşa gitmesin. Adayımız Mansur Başkan olsun, sizi de Başbakan olarak görmek istiyoruz” sözlerine Akşener’in yanıtı, “Müşteri velinimet, arkasından seçmen velinimettir” oldu.

ESNAF “ALTILI MASA’DA ÇATLAK SES ÇIKARTMAYIN” DEDİ, AKŞENER “BİZİM O MASADADA YAMUĞUMUZ OLMAZ” KARŞILIĞINI VERDİ

Diğer bir esnaf da Akşener’e, “Siyasetten ziyade memleket meselesi olarak ne olur bu Altılı Masa’da bir çatlak ses çıkartmayın. Bu memleketi bir düzeltin artık el birliği ile” dedi. Akşener ise “Bizim o masada yamuğumuz olmaz. Bana dediğiniz gibi herkese de söyleyin bunu. Altılı Masa için söylemiyorum; siyasetçilere, herkes için söylüyorum” karşılığını verdi.

Akşener, hal esnafı ve basın mensuplarıyla birlikte kahvaltı yaptı. Akşener, kahvaltı sonrası balık halini de ziyaret etti. Bir esnaf, Akşener’e, Müslüm Gürses’ten bir şarkı söyledi.

Akşener’in son durağı, Başkent İlçeler Terminali oldu. Bir şoför, aracının kaza yaptığını söyleyerek, “Param yok yaptırmaya, yemin ederim perişanız. Bu taşımacılıktan para kazanamıyoruz” dedi.

“SABAH ÇOCUĞUM PARA İSTEDİ, VEREMEDİM”

Akşener’in dinlediği bir otobüsçü de şunları söyledi:

“Taksilerimi sattım, evimi sattım. Sayın Cumhurbaşkanı der ki ‘Biz faizi erteliyoruz’. 450 milyar (bin lirayı kastediyor), 850 milyar (bin) olmuş. Bu esnafın hepsi aç. Çaresizim. 1983’Ten beri bu işi yapıyorum, şu pandemi girdi gireli inanın biz ne yaptığımızı bilmiyoruz. Sabah çocuğum para istedi, veremedim. 40 senelik, babamın evini sattım, kredi ödüyorum, ödeye ödeye bitiremedim.”

Ziyaretten kareler...
 

 

İlgili Haberler