Ay'a yapay yer çekimi üssü kuruluyor: Ay'da yaşamak mümkün mü

Ay'a yapay yer çekimi üssü kuruluyor: Ay'da yaşamak mümkün mü
Japonya, Ay'a merkezkaç kuvvetini taklit ederek Dünya’dakine yakın bir yer çekimi yaratabileceği ortam oluşturmak istediğini açıkladı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Kyoto Üniversitesi ve Kajima Corp. yetkililerinin plana koyduğu yeni proje kapsamında Dünya, Ay ve Mars arasındaki yolculuğu mümkün hale getirmeyi amaçladı. Araştırmacılar, Ay’da yapay yer çekimi yaratmak istediklerini ve bunun için -Dünya’daki benzer şekilde- merkezkaç kuvvetinden yardım alabileceklerine inandığını belirtti.

Dünya’nın yer çekim kuvveti, Ay’a kıyasla neredeyse altı kat daha büyüktür. Ancak Kyoto Üniversitesindeki araştırmacılar, merkezkaç kuvvetini taklit etti ve Dünya’dakine yakın bir yer çekimi yaratabileceklerini aktardı. Kyoto Üniversitesinden projeyi yürüten Yosuke Yamashiki şu ifadeleri kullandı:

Diğer ülkelerin uzay geliştirme planlarında böyle bir plan yok. Planımız, insanların gelecekte uzaya taşınabilmelerini sağlamak için çok önemli teknolojileri temsil ediyor. Uzayda yaşama fikri daha gerçekçi hale geldikçe, yer çekimi sorunu da üstesinden gelmemiz gereken bir konu oldu.

Japon araştırmacılar ayrıca Ay’da kurulacak üssün Dünya’daki gibi bir biyolojik çeşitliliğe sahip olması gerektiğine dikkat çekti. Basit bir yaşam yerinin 2050’ye kadar, tam ölçekli bir Ay üssünün 2090’a kadar kurulabileceğine inanıyor.

Şu anlık yaşam ihtimaline dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu yapay yer çekiminin yaşam ihtimalini değiştirir mi değiştirmez mi henüz net bir cevap verilmedi.

İlgili Haberler