Japonya'da alkollü içki kampanyası

Japonya'da alkollü içki kampanyası
İçki tüketimi azaldığı için aldığı vergilerde büyük düşüş yaşayan Japonya, tüketimi artırmak için kampanyalar düzenlemeye karar verdi.

İçki satışlarındaki azalma nedeniyle vergi gelirlerinde düşüş yaşayan Japonya, daha fazla içki tüketimi için kampanya düzenleyec

Haber''de yer alan bilgilere göre, dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan Japonya''da içkiden alınan vergiler düşünce hükümet tüketimi artırmak için kampanya düzenlemeye kararı aldı.

Halkını içki tüketmeye sevk etmek için düzenlenecek kampanyalarda reklamlara ağırlık vereceği, oluşturulacak etkinliklerde her türlü içki firmalarının katılımı sağlanarak davetlere tadım yaptırması planlanıyor.

Japonya''nın içki tüketimini artırmak için düzenleneceği kampanya Türkiye''de büyük yankı buldu. Akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın alkollü içki ve sigaradaki vergilere ilişkin “Devamlı artırıyoruz. Hem suluda artırıyoruz hem sigarada artırıyoruz. Aç sefil geziyor, rakıyı birayı almaktan geri durmuyor” açıklamasını getirdi.

Türkiye''de içkiden alınan ÖTV ve KDV oranı rekor seviyeye ulaşınca fiyatlar da cep yakmaya devam ediyor. Yurt dışına bile ihraç edilen Rakı''nın Avrupa ülkelerinde bile Türkiye fiyatından çok ucuza satıldığını belirten vatandaşlar "Turist olarak giden Türkler Türkiye''ye ucuz olduğu için rakı getiriyor. Vatandaş da ucuz olduğu için ölümü göze alarak etil alkolden üretilen içkileri tüketiyor" yorumunu yaptı. 

İlgili Haberler