'Kılıçdaroğlu Alevi' demek ülkeye ve millete ihanettir…

'Kılıçdaroğlu Alevi' demek ülkeye ve millete ihanettir…

CHP''nin Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "Biz sadece CHP değiliz! Biz Saadet Partisi''yiz, biz DEVA Partisi''yiz, biz Gelecek Partisi''yiz, biz Demokrat Parti''yiz, biz İYİ Parti''yiz, biz Türkiye''yiz. Türkiye iktidara geliyor" dedi.

Anlaşılan o ki 6''lı birliktelik "Millet İttifakı" yerine şu adı kullanacak;

- Türkiye İttifakı.

Müthiş kucaklayıcı, müthiş birleştirici, müthiş güçlü bir isim...

Kuşoğlu''nun sorulara verdiği yanıtlar özetle şöyle:

- Soru: Şu anda CHP neyi temsil ediyor?

Kuşoğlu: CHP modernizeyi temsil ediyor, CHP özellikle ilericiliği temsil ediyor, CHP normal Anadolu ailesini temsil ediyor, CHP milliyetçiliği temsil ediyor. CHP kentleşmeyi temsil ediyor. Sosyolojik olarak aldığımız zaman da CHP, Türkiye''nin toplumun duruşunu temsil ediyor.

Yeni Türkiye''nin anlayışı, siyaseti, sosyolojisi iktidara geliyor. CHP iktidarından bahsetmiyoruz sadece; sosyolojik olarak Türkiye''nin iktidarından bahsediyoruz. Onun siyasete yansımasından bahsediyoruz. Bunu başarabildik, Kemal Kılıçdaroğlu başardı. CHP iktidara gelmeyecek. Yeni Türkiye toplumu sosyolojisi iktidara gelecek.

- Soru: 6 oktan bir tanesi milliyetçilik değil mi?

Kuşoğlu: Kesinlikle milliyetçiliktir. Evet herkesin farkında olması lazım. Bu toplumun milliyetçiliği, ekonomik milliyetçiliktir. Kültürel milliyetçiliktir, etnik değildir.

Türk milliyetçiliği hiçbir kökenle sorunu olan milliyetçilik türü değil. CHP''nin milliyetçiliği de öyle değil. ''Bu parti sağa kaydı sola kaydı'' diye nitelendirilmesi de çok büyük bir yanlışlıktır .

- Soru: CHP, Atatürk''ten uzaklaştı mı?

Kuşoğlu: Gardırop Atatürkçülüğünden, heykel Atatürkçülüğünden uzaklaşıyoruz, gerçek bir Atatürkçüyüz. Bugün Atatürk''ü ve Atatürkçülüğü reddeden kesimler bile Atatürkçü oldular. Atatürkçülük şu anda toplumda en büyük oranda benimsenen bir düşüncedir. Siyasi düşüncedir.

Biz hepimiz dindarız, sosyal demokratız, milliyetçiyiz tüm özellikler var. Bu toplumun geldiği noktayı biz şu anda siyasete yansıtıyoruz. Kılıçdaroğlu''nun yaptığı en büyük başarı budur.

- Soru: Cumhurbaşkanlığı için en güçlü adaylardan bir tanesi Kemal Bey. Kemal Bey''in Alevi olmasının adaylık noktasında dezavantaj olduğunu söyleyen taraflar da var. Bu noktada ne düşünüyorsunuz?

Kuşoğlu: ''Alevi Kemal Kılıçdaroğlu aday olmasın'' diyen bir Türkiye, demokraside yol alamaz. Demokraside bir üst lige çıkamaz. O geçmişin kalıplarıyla kalır. Huzur, barış içerisinde bir ülke olamaz, yarınları olan bir ülke olamaz, bizim bunu aşmamız lazım.

- Soru: Alevilik Kemal Bey''in dezavantajı mıdır?

Kuşoğlu: Bu toplumda Alevicilik yapılmaz, İslamcılık da yapılmaz. Toplum bunları aştı. ''Kemal Bey, Alevi olduğu için seçilemez'' demek çok absürt.

Sorulması gereken;

Devlet adamlığı var mı? Var.

Birikimli mi? Evet.

Bilgili mi? Evet.

Tecrübeli mi? Evet.

Güven duyulan bir insan mı? Evet.

Bu ülkenin adamı mı? Evet.

Her şeyi tamam. Bizden biri.

''Alevi'' bunu söylemek, bu ülkeye ihanettir. Bu millete ihanettir, bunu aşamamamız durumunda, yarınımız olmaz. Bunu aşmamız şarttır. Birlik beraberlik için, millî birlik beraberlik için, Türkiye''nin bunları aşması şarttır. Burada olumsuz propaganda yapan, ülkeyi birbirine düşürmeye çalışanlar olursa, ülkeye ihanet ederler.

- Soru: CHP''nin ülkeyi yönetebilip yönetemeyeceği sorgulanıyor. CHP ülkeyi yönetebilir mi?

Kuşoğlu: Bunlar iktidarın yaydığı ve kullandığı bir kampanyanın ürünüdür.

Bu millet, bu devlet, her zaman kendi içerisinden kadrolar çıkarmıştır. Türkiye''de çok değerli kadrolar var. Bunların hepsi siyasete girmiyorlar ama şuna inanmalıyız;

Türkiye''yi yönetecek kadrolar şu anda İngiltere''den, Amerika''dan, Kıta Avrupası''ndan çok daha şanslı bir şekilde Türkiye''de var.

Cumhuriyet Halk Partisi bu devleti kuran ve Cumhuriyeti ilan eden bir parti.

''Bizden sonra tufan olur, ülke yönetilemez'' diye maalesef bir algı oluşturuluyor.

Sadece algıdır, gerçek değildir, olamaz.

Eski klasik sağ-sol analizi ile bir yere varmak mümkün değil. Dolayısıyla bugün CHP ve Türk siyasetine o gözle bakmak çok çok yanlış olur.

- Soru: CHP iktidara yakın mı?

Kuşoğlu: Zamanı gelmiş bir düşüncenin karşısında durmak mümkün değil.

Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve İYİ Parti ile güçlü şekilde beraberiz.

Yani bu sadece CHP''nin iktidarı olmayacak. Bu Türkiye''nin iktidarı olacak, halkın iktidarı olacak. Demokrasi bu zaten.

Sağ-sol anlamında, dindar-laik anlamında bir karşıtlık yok. Herkesin hakkını, hukukunu aradığı, arayabildiği, adaletin olduğu, hukukun olduğu bir topluluk olacak.

- Soru: CHP içinde Cumhurbaşkanlığı konusunda bir karmaşa var mı?

Kuşoğlu: CHP içerisinde karmaşa çıkarılmaya çalışılıyor ama bir karmaşa yok. Kemal Kılıçdaroğlu''nun adaylığı benimsenmiş durumda.

Ekrem Bey de Mansur Bey de çok olgun davranıyorlar.

Değerli okurlarım,

Gazeteci Nuray Başaran''ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ile yaptığı ve kurucusu olduğu bu söyleşi N Gazete''de yayınlandı.

Nuray kardeşimi kutluyor, alıntı izni verdiği için teşekkür ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları