Kılıçdaroğlu: Depremzedelerin evlerini 5 kuruş almadan teslim edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Depremzedelerin evlerini 5 kuruş almadan teslim edeceğiz
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin'de yaptığı açıklamada, "Depremzedelerin evlerini 5 kuruş almadan teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin'de konuştu. Kılıçdaroğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri ve işyerleri yıkılan depremzedelerin Millet İttifakı iktidarında borçlandırılmayacağını söyledi.

"DEPREMZEDELERİN EVLERİNİ 5 KURUŞ ALMADAN TESLİM EDECEĞİM"

Kılıçdaroğlu; "Ben bütün depremzedelere söz verdim. Evleri yıkılan, dükkanları yıkılan bütün depremzedelerin evlerini, işyerlerini yapacağım ve 5 kuruş almadan teslim edeceğim. 20 yıl borçlanma olmayacak. Aslında Anayasa bunu diyor" ifadelerini kullandı.

"BİRLEŞE BİRLEŞE DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, "Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değişeceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz. 5 milyon 300 bin genç gidecek, otoriter yönetimi değiştirecek. Dünya siyaset tarihi bunu yazacak. Dünya gençliği için de örnek olacaksınız. Ben bütün depremzedelere söz verdim. 5 kuruş almadan onların evlerini ve iş yerlerini yapacağım. Anayasa diyor ki idarenin kusurunda olan bu kaybı idare karşılayacak. 20 yıl borçlanma olmayacak. Aslında Anayasa bunu diyor. Emekliye de söz verdim. Kurban Bayramı’nda emekli bankadan 15 bin lira parasını çekecek. Diyorlar ki ‘Parayı nerden bulacaksın?’ Bay Kemal devlette çalıştı yıllarca. Bütçeyi siyasi otorite yapar. Siyasi otorite parayı kime uygun görürse ona verir. Onlar gibi 5’li çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım ben." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"BAY KEMAL VATANDAŞA ÇALIŞACAK"

Emekliye de söz verdim. Kurban Bayramı'nda emekli bankadan 15 bin lira parasını çekecek. Diyorlar ki 'Parayı nerden bulacaksın?' Bay Kemal tam 27.5 yıl devlette çalıştı, Maliye Bakanlığı’nda. Bütçe nasıl yapılır, paralar nerelere harcanır, planlama nasıl olur bütün hayatı bununla geçti. Bütçeyi siyasi otorite yapar. Siyasi otorite parayı kime uygun görürse ona verir. Onlar beşli çetelere, Bay Kemal vatandaşa, emekliye, işçiye, çiftçiye çalışacak. Üç dört yerden maaş alanların tamamını keseceğim. Bu dönemi bitireceğiz.

"ATATÜRK'ÜN ÇANKAYA'SINA ÇIKACAĞIM"

Benim saraylarda gözüm yok. Ben sizler gibi yaşamaya alışkınım, mütevazı yaşamak istiyorum. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanı seçildiğimde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya’sına çıkacağım.

Yeteri kadar kamplaştırıldık. Sinir küpü olduk. Komşu komşunun kimliğini, inancını sorgulamaya başladı. Buradan çıkmamız lazım. Herkesin kimliği, inancı, yaşam tarzı Bay Kemal’in başının üstüne.

"KÖYLERDE ZİRAAT MÜHENDİSİ, TEKNİSYEN OLACAK"

Köylerde sadece öğretmen ve imam olmayacak. Tarım yapılıyorsa ziraat mühendisi, teknisyeni olacak. Hayvancılık yapılıyorsa veteriner hekim olacak. Çiftçinin toprak analizlerine bakılacak. Bu söylediğim kişiler üreticinin emrinde olacak.

"SURİYELİLERİN CAN VE MAL GÜVENLİKLERİNİ TAMAMEN SAĞLAYACAĞIZ"

Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde kendi ülkelerine uğurlayacağız. Asla ırkçılık yapmayacağız. Onların okullarını, kreşlerini, yollarını Avrupa Birliği fonlarıyla yapacağız. Gidecekler kendi ülkelerine ve ata toprağında rahat etmelerini sağlayacağız. Meşru hükümetle karşılıklı büyükelçilikleri hemen açacağız. Buradan gidenlerin can ve mal güvenliklerini tamamen sağlayacağız.

"O PARALARIN TAMAMINI GETİRECEĞİM"

Parayı alacaksın New York'ta 35 katlı bina yapacaksın, Bak Kemal bunu seyredecek! Yemezler, o paraların tamamını getireceğim.

İlgili Haberler