Şiddetli baş ağrılarınız bu yöntemlerle tarihe karışacak

Şiddetli baş ağrılarınız bu yöntemlerle tarihe karışacak
Korkulu rüyanız olan şiddetli baş ağrılarınıza çözüm olacak yöntemler ortaya çıktı. İşte o yöntemler…

tv100’ün haberine göre; Stresli yaşam sürenlerde, kadınlarda ve altta yatan bir hastalığı bulunan kişilerde daha sık görüleceği biliniyor. Baş ağrısı toplumda en sık görülen şikâyetlerin başında geldiği vurgulandı.  Neredeyse her insan hayatının bir döneminde baş ağrısı hissettiği biliniyor.

Baş ağrısı en iyi ihtimalle yılda birkaç kez ortaya çıkabilir. Peki, baş ağrısına iyi gelen yöntemler nelerdir?

BAŞ AĞRISI İÇİN TEDAVİ YÖNTEMLERİ…

-Baş ve boyun bölgesine masaj yapmak

-Karanlık ve sessiz bir odada dinlenmek

-Yürüyüş yapmak

-Başınıza sıcak veya soğuk paketler uygulamak

-Germe egzersizleri yapmak

-Sıvı eksikliği baş ağrısına neden oluyor

Susuz kaldığınızda, beyniniz ve vücudunuzdaki diğer dokular büzülür. Beyniniz küçüldükçe kafatasından uzaklaşır, sinirlere baskı yapar ve ağrıya neden olur. Hafif dehidrasyon bile baş ağrısına neden olabilir. Su ve diğer sıvıları içtiğinizde, beyin eski boyutuna kadar şişer ve ağrı gider.

Vücudumuz yeterince sıvı almadığında dehidrasyona bağlı bir baş ağrısı olur. Hafif dehidrasyon bile baş ağrısına neden olabilir. Genellikle, diğer dehidrasyon semptomları (yorgunluk, baş dönmesi, aşırı susama ve ağız kuruluğu gibi) baş ağrısı ağrısıyla birlikte ortaya çıkar. Dehidrasyon baş ağrıları genellikle su içmek ve dinlenerek geçer. Şiddetli sıvı kaybı belirtileriniz varsa (konfüzyon veya baş dönmesi gibi) hemen tıbbi yardım alın.

İlgili Haberler