Herkes zararlarıyla biliyordu faydalarını öğrenince koşa koşa almaya gideceksiniz. Yaşlanmak mazi olacak

Herkes zararlarıyla biliyordu faydalarını öğrenince koşa koşa almaya gideceksiniz. Yaşlanmak mazi olacak
Daha çok zararları ile bildiğimiz kuyruk yağı halk arasında don yağı ya da iç yağ olarak bildiğimiz besinin faydaları saymakla bitmiyor. Bu besin adeta 10 yıl gençleştiriyor ve kalp ve damar sağlığını koruyor. Kuyruk yağıyla ilgili bilinmeyen detaylar haberimizde…

KUYRUK YAĞI NEDİR?

Halk arasında zararlı olduğuna inanılan kuyruk yağının bilinmeyen faydaları dikkat çekti. Kuyruk yağı halk arasında don yağı ya da iç yağ olarak da adlandırıldığı bildirildi.

Kuyruk yağı, hayvanların kuyruk sokumunda yer alan yağlı bir et parçasıdır. İç yağı, don yağı isimleriyle kasaplarda satılmaktadır. Kuyruk yağı, bazı yemeklerde yağ olarak ve lezzet vermesi amacıyla kullanılır.

KUYRUK YAĞININ FAYDALARI

-Yaşlanmak mazi olacak

Bu besin sizi adeta 10 yıl gençleştireceği bildirildi. Kolajen üretimini sağlayan bu besin, hücre oluşumunu destekler ve ciltte yeni hücre oluşumunu sağlar. Eski dönemlerde bu besini kullanan kadınların uzun yaşadığı ve cilt hastalıklarını hiç yaşamadığı tespit edilmiştir.

-Uzun yıllar sağlıklı atacak kalp

Fazla tüketilmesi zararlı olan bu besini dozunda tüketirseniz, sizden sağlıklısı olmayacak. Kalp ve damar sağlığını koruyan bu besin, damar tıkanıklığını önleyecek etkilere sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bilinmeyen bir diğer faydası da kalp krizi riskini önlemesidir.

- Kas ve kemik gelişimini destekler

-Bağışıklık sistemini güçlendirir

- Kolajen üretimi sağlar

-Kalp sağlığını korur

- Ağrı kesicidir

- Boyun fıtığına iyi gelir

KUYRUK YAĞI NASIL ERİTİLİR?

Kuyruk yağı oldukça katı bir kıvama sahiptir. Yemeklerde kullanıldığında belli bir ısıya maruz kalınca eriyebilir. Kuyruk yağını eritmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

Alınan kuyruk yağını kuşbaşı büyüklüğünde doğrayınız.

Tencerenizi ısıtıp doğranan parçaları içine ekleyiniz.

Dilerseniz teflon ya da granit tencere seçebilirsiniz.

Bir müddet kuyruk yağının ısınmasını bekleyiniz.

Bu esnada kuyruk yağı öncelikle suyunu bırakacak, ardından kızarmaya ve erimeye başlayacaktır.

Erimenin son evresinde tencere içinde minik parçalar oluşacaktır. Bu parçalar kıkırdak kısmıdır.

Yemeklerinizde yağını ve kıkırdak kısmını kullanabilirsiniz.

Eriyen kuyruk yağının kaş ve kirpik serumu olarak kullanıldığını biliyor musunuz? Kuyruk yağı maskesi hazırlayarak kaş ve kirpiklerinize bakım yapabilirsiniz.

İlgili Haberler