Manisa FK-Ankaragücü maçına damgasını 'Civelek' vurdu

Manisa FK-Ankaragücü maçına damgasını 'Civelek' vurdu

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Ankaragücü, TFF Birinci Lig''de lider. Ait olduğu Süper Lig''e dönmeye çalışıyor. Avantajı da büyük.

Manisa FK ise haftaya 36 puanla 9. sırada girdi. Plafy off için şansını zorluyor.

Kağıt üzerinde baktığın zaman fırtına gibi bir maç olacak sanırsın. Tam tersi oldu.

Maça baskılı başlayan Mustafa Dalcı''nın Ankaragücü takımının rüzgarı çabuk dindi. 15. dakikadan itibaren oyun orta alan mücadelesi haline döndü. Burada Manisa FK''nın dengeyi kurduğunu söyleyemem, Ankaragücü böyle istedi de ondan oldu.

Ardından ilk yarının kalan bölümünde orta oyunu izledik. Maçın genç hakemi Adem Civelek, oyunu hızlandırmak için elinden geleni yaptı bu yarıda. Kendini yalandan feryat içinde yere atanlara kanmadı, ikili mücadelelerde olur olmaz fauller çalmadı, otoritesini sahaya yansıttı.

İlk 45 dakika kaleyi buna tek şut olmadan kapandı.

İkinci yarıya Ankaragücü''nün hocası Mustafa Dalcı, tecrübeli golcüsü Eren Derdiyok''u alarak başladı. Ama takımın derdi Eren değildi ki; takımın derdi rakip ceza alanına topu getirememekti.

Bu yarıda Manisa FK biraz daha istekliydi, Ankaragücü''nü top kaybına zorladı. 58. dakikada da maçta o ana kadar kaleyi bulan tek vuruşun sahibi Hakan Barış''la öne geçti.

Gol, Ankaragücü''nü uyandırdı. Sağdan soldan ortalarla pozisyon aradı. Oyun hareketlendiği için mücadele de sertleşti, örneğin 82. dakikada iki takımın oyuncuları arasında gerginlik de yaşandı. Hakem Civelek oraya da yetişti ve gerginliğin büyümesini otoriter tavrıyla önledi.

Uzatmalarda Ankaragücü''nün baskısı iyice hissedildi. 90+1''de kornerde Eren Derdiyok''un kafa vuruşunu kaleci kurtardı ama yetişen Ariyibi topu filelere gönderdi: 1-1.

Sonuçta bu maçın hakkı beraberlikti, öyle bitti. Mustafa Dalcı böyle kritik bir maçta Aatıf ve Eren''i neden yedek bırakır, anlayamadım. Bir de Ariyibi''yi. Zaten onlar girdikten sonra görüntü de değişti.

Son söz Adem Civelek''e... Hakem camiasının çok konuşulduğu şu günlerde bir yıldız gibi parladı. Önümüzdeki dönemde çok duyacağız sanırım adını.

Bravo Civelek, Son zamanlarda görmemiştik böylesini pek!

Yazarın Diğer Yazıları