Merkez Bankası’nın müdahalesine rağmen Dolar 14’e yükselince Ekonomi Profesörü Özgür Demirtaş isyan etti

Merkez Bankası’nın müdahalesine rağmen Dolar 14’e yükselince Ekonomi Profesörü Özgür Demirtaş isyan etti
Dolar haftaya hızlı bir yükselişle başladı. Cuma günü 13,88 ile kapatan dolar Pazartesi 14,75'e kadar yükseldi. Dolardaki hızlı yükselişin ardından Ekonomi Profesörü Özgür Demirtaş, "rezerv satarak bu iş olmaz" dedi.

Prof. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından daha önce yaptığı paylaşımlarla dolara müdahale için rezerv satılmaması konusunda uyarılarda bulunmuştu. Ancak Merkez Bankası dolar 14 TL seviyesine yükselmesin diye rezerv satışları yapmıştı.

Dolar TL kuru yeni haftanın ilk gününe 14 TL’nin üzerinde başlayınca Demirtaş “dolarlarımız boşa gitti” diyerek sitem etti.

Demirtaş’ın paylaşımı şöyle:

“Dolar/TL maalesef 14 seviyesini de geçti. Böylece geçen hafta 14 seviyesini geçmesin diye satılan onca Dolarımız da boşa gitti. Rezerv satarak bu iş yapılmaz diye çok uyardı ben ve benim gibi bir çok kişi…”

SON 15 GÜNDE 4. MÜDAHALE

Merkez Bankası, geçen hafta çarşamba ve cuma günleri de döviz piyasasına satım yönünde doğrudan müdahalede bulunmuştu. Son müdahalesini 10 Aralık''ta yapan Merkez Bankası, kuru istediği seviyeye bir türlü çekememişti. TCMB''nin geçen haftaki üç müdahalesi de kurun 13,8 seviyesinin üzerine çıkmasıyla başlamıştı.

Bugünkü müdahale ile birlikte Merkez''in son 15 günde kura 4''üncü müdahalesi gerçekleşmiş oldu.

İlgili Haberler