Normalleşme için Haziranı beklerken...

Merhaba sevgili okurlarım;

Ülkenin en önemli konusu ekonomi, işsizlik, Z kuşağının gelecek kaygısı olarak konuşulurken bir anda Sedat Peker''in videoları gündemi altüst etti.

Her video bir diğerinden daha çok izlenip takip ediliyor. Herkes merak edip birbirine söyleyip konuşuyor. Acaba daha neler olacak? Daha başka hangi isimler ortaya çıkacak?

Haberlere bakıyorum. Sokak röportajlarını izliyorum. Siyaseti bilen bilmeyen her kafadan bir ses çıkıyor. Sokaktaki vatandaş kendi gözlem ve hayat tecrübelerinden yola çıkarak olayları yorumluyor.

Güzel ülkem sonumuz hayır olsun.

***

Kulaklar Ankara''da

Normale dönüş kısıtlamalarının son haftasını yaşıyoruz. Herkes, Sağlık Bakanlığı ve Ankara''dan gelecek haberlere odaklanmış durumda.

Gözler yarın yapılacak kabine toplantısında...

Zira kabinede 1 Haziran sonrası normalleşme adımları ele alınacak. Toplantı sonrası alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Beklentiler 1 Haziran''dan itibaren birçok alanda kısıtlamaların kaldırılması yönünde. Bunların başında yeme-içme sektörü, restoran, kafeler, turizm ve tekstilciler geliyor. 15 aydır devam eden koronavirüs tedbirlerinden en çok bu sektörler etkilendi.

Umarım makul bir çözüme kavuşurlar...

***

En büyük servetimiz

Çok genç bir nüfusa sahibiz.

En büyük servetimiz olan çocuklarımızla fırsat buldukça sohbet ediyorum. Gençlerin sokak röportajlarında hayata bakışlarını dinliyorum. Onları takip ediyorum.

Gençler okuyup meslek sahibi olmak istediklerini dile getirirken, konu dönüp dolaşıp torpilin varsa cümlesine geliyor.

Kendilerini güvende hissetmiyor. Okulumu bitirdim. Meslek sahibi oldum. Zengin olsam zaten ailem ya iş kuracaktır. Ya hazır olan işimizin başına getirecektir. Ya da yurt dışını eğitim olarak hazırlarlardı.

Dayımız, amcamız da yok. Ama aslanlar gibi eğitim ve mesleğimiz var.

Var da ...

Ya sonrası, iş bulabilir miyim.

Bulamazsam ...

Hayallerimi gerçekleştirmek için, fırsatını bulup, çıkış yolu olarak, yurt dışına kaçmak istiyorum.

Üzülerek ülkemde yetiş yurt dışına kaç, beyin göçü ister istemez olacaktır.

Ben ülkeme faydalı olmak istiyorum. Çalışmak istiyorum. Bazen büyükler söylüyor. Bir yerden başlamak lazım.

İş çok, isteyen iş buluyor. Siz iş beğenmiyorsunuzdur...

Cesaretimiz, özgüvenimiz var. Ancak gündemi takip edince kaygılarımız artıyor.

Gerçekten iş yok. Olsa biz niye çalışmayalım... konuşmaları uzayıp gidiyor...

***

Taksim''de görkemli açılış

Sayın Cumhurbaşkanının katılımıyla gerçekleşen ve çok gündem konusu olan Taksim Camisi hatırı sayılır kalabalığıyla ibadete açıldı.

Türkiye adına, dünyanın en çok bildiği adres ve her renk turistin ilk ziyaret merkezi Taksim tarihi bir gün yaşadı. Sayın Cumhurbaşkanı konuşmasında "İstanbul''un Fethinin 568. yıl dönümüne bir hediye oldu" dedi. Hayırlı olsun... Buna vatandaşların yorumu ise; Çok sevindik. Şimdi ekonomide düzelmeler başlar mı? Ruhen ve beden sağlığımızda iyileşme olacak mıdır?.. Normale dönecek miyiz? şeklinde oluyor. Umarım her şey iyi olur. İyi olacaktır diyelim. İyi düşünelim.

***

Cami demişken, yurt içi ve yurt dışına gittiğimde mutlaka bir fırsat yaratır, camileri ziyaret ederim.

Camilerin konumu, yapılışı, mimarisi, ziyaretçilerin profili ilgimi çeker. Duamı eder biraz avlusunda oyalanır, insanları gözlemlerim.

Kulak misafiri olurum. Camilerimiz, dünya nimetlerinden vazgeçip yaradanı ile baş başa kaldığı, güç ve sabır bulduğu özel yerlerdir. 

Bu süredeki o içinde kim bilir neler biriktirmiş, saklamış. Ya da arzu istediği neyse.. Beden dili çok etkiler beni.

Sonra kendilerine gelip yine dünya işlerine koşturmaya başlarlar. 

Camilerimiz çok kutsal yerlerdir. Hele bir de yetki verilen hocaların vaazlarını kulağınla duyup işitince işler farklı bir boyuta girebiliyor. Diyanet atadığı görevli din hocalarını çok iyi sınavdan geçirmelidir. Herkesin iyi algılaması ruhunu iyi hissettirmesi için sorumluğu ağır bir konum ve meslektir.

Burada duyulan haberler sosyal medyadan daha hızlı duyulur ve yayılır. Nitekim de öyle oldu.

Yalova''dan bir haber geldi. Yalova''da korona virüsü ekibinde yer alan cami imamı Ö. T. denetim sırasında Atatürk''e put, Atatürk''ün izinden gidenlere, Atatürkçülere putperest demiş. Bunu duyan Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, imamı müftülüğe şikayet ederek, soruşturma başlatılmış. Cumhuriyeti kuran, dünyanın hayranlıkla söz ettiği, Mustafa Kemal Atatürk''ün hayatını araştırıp örnek aldıkları tek lider olduğunu dünya kabul etmiş. Siz neyin peşindesiniz.

Bizler Atamızı her an saygı ve minnetle anmamız gerekiyor. Bu tip düşünen, konuşan insanlara şunu demek isterim ki; bu kadar özgür ve rahat yaşıyorsak. Şunu biliniz ki sevgili Atamız ve silah arkadaşlarının varlığındandır. Kendinize geliniz. Umarım adalet yerine gelir siz de cezanızı alırsınız. Siz de inşallah doğru yolu bulursunuz. Zaten canı sıkılan, gündem yaratmak isteyen dünyanın saygı duyduğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk''e saldırmakta. Ama işe yaramaz. Konuştuğunuzla kalacaksınız.

***

Sağlıkla güzel haberler almanız dileğiyle...

Yazarın Diğer Yazıları