AKP'li vekil karşısında eğilen başhekim istifa etti, o fotoğraf yeniden gündem oldu

AKP'li vekil karşısında eğilen başhekim istifa etti, o fotoğraf yeniden gündem oldu
AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş’i el pençe karşıladığı görüntüsüyle hafızalara kazınan Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mücahit Avcil görevinden istifa etti.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi''nde Anjiyo ve Ultrason için hiç randevu verilmediği veya Ağustos ayına verildiği iddia edildi.

Avcil''in görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Avcil yaptığı paylaşımında; “Bugün itibarıyla istifa dilekçemi sundum. 15 Mart''ta açıklama yapacaktım planladığımdan erken duyurmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİDEN TEPKİ

Uşak İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş yaptığı açıklamada “Uşaklı hemşerilerimiz artık hastanelerimizden hizmet alamamaktadırlar. Türkiye de Devlet Hastanesinin olmadığı tek şehir Uşak şehridir. İktidar milletvekillerimiz bir başarıya imza atmıştır şehrimiz de ki devlet Hastanesini yok etmişlerdir. Türkü gerçek olmuştur hastanenin bahçesine incir ağacını dikmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Savaş şöyle devam etti “Sağlık personelleri arasında iç barışı tamamıyla yok etmiştir. Bir an önce bununda ivedilikle giderilmesi gerekmektedir. Bütün bu sorunların ışığında hastalar arasında bile çifte standart uygulanmaktadır. Ne kadar acıdır ki! Bugün burada muayene olmak istiyorsanız, ultrasona girmek istiyorsanız, tomografi çektirmek için 6 ay sonraya 5 ay sonraya gün veriyorlar. Fakat Ak parti il binasına gidiyorsunuz ensesi kalın bir Ak partilinin referansı ile geldiğiniz zaman hastane müdürü aracılığıyla tomografinizi de, ultrasonunuzu da, tedavinizi de, muayenenizi de 1 günde olabiliyorsunuz. Ülkeyi 18. Yy. İngiltere’sine çevirdiler. Aşağıdakiler ve yukarıdakiler olarak ayırdılar"

 

 

EL PENÇE DURMUŞTU

Başhekim Avcil, AKP''li siyasetçilerin önünde el pençe durması ile büyük tepki çekmişti. AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar''ın hastane ziyareti sırasında ikiliyi kapıda el pençe ve eğilerek karşılayan Avcil''in görüntüsü özellikle sosyal medyada gündem olmuştu.

Geçtiğimiz yıl yaşanan olayla ilgili Avcil, koronavirüs tedbirleri nedeniyle milletvekili ile tokalaşmadığını belirtmişti. Avcil 2020 yılı Ekim ayında başhekimlik görevine getirilmişti.

İlgili Haberler