Özel, Akşener'le yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı: Yerel seçimde iş birliği teklif ettim

Özel, Akşener'le yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı: Yerel seçimde iş birliği teklif ettim
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. ‘Yerel seçimde iş birliği teklif ettiğini’ belirten Özel, Akşener’in teklifi partisinin Genel İdare Kurulu’na götüreceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tv100’den Deniz Gürel ve Betül Araz’a özel açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le yaptığı görüşmenin detaylarını anlatan Özel, “Yerel seçimde iş birliği teklif ettim.” dedi.

Özel, Akşener’in teklifi partisinin Genel İdare Kurulu’na götüreceğini söylediğini de aktardı.

Özel'in konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"YEREL SEÇİMDE İŞ BİRLİĞİ TEKLİF ETTİM"

"Görüşmenin içeriğini kamuoyu önünde açıkladık. İYİ Parti'nin kararından haberdar olduğumuzu bu ziyareti ve ortaya koyacağımız teklifi bir nezaketsizlik olarak değerlendirmemeleri, eğer bu karar çok katı ve net bir kararsa ve müzakereye kapalı bir şeyse buna saygılı olacağımızı mümkünse bu kararın gözden geçirilmesini istedik. Yerel seçimde iş birliği teklif ettim. Bunun için bir olanak olup olmadığını sordum.

"GİK KARARININ GİK'E GÖTÜRÜP GÖTÜREMEYECEĞİNİ ARKADAŞLARINA SORDU"

Meral Hanım da Genel İdare Kurulu kararının net bir karar olduğunu ancak böyle bir talebi kendilerinin Genel İdare Kurulu’na götürüp götürmeyeceğini heyette yer alan arkadaşlarına sordu. Heyette yer alan isimlerden de olumlu görüş gelince genel idare kuruluna götüreceğini söyledi. Pazartesi günü olacakmış bunu orada gündemleştireceğini sonuçtan bizi haberdar edeceklerini söyledi. Sonra basın önünde ortak basın açıklaması yapmamızın doğru olacağını birlikte değerlendirdik.

"HEYETLERDEN SONRA 10-15 DAKİKA BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜK"

Heyetlerden sonra 10-15 dakika da baş başa görüştük. Basının hazırlandığı ve yöneticilerinin aşağı indiği süreçti ama o baş başa görüşmede kritik bir siyasi görüşme değildi hal hatır sorma iyi niyet beyanı bundan sonraki süreçte iki liderin iletişimin nasıl olacağı konusundaydı. Doğrudan iki liderin iletişimi iki genel başkanın iletişimin nasıl süreceği konusunda olması gereken bir mutabakat vardı sonra da hep birlikte açıklamaya indik.

ÖZGÜR ÖZEL'İN İŞ BİRLİĞİNE BAKIŞ AÇISI NASIL?

İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu kararından önce ben bir şey söylersem bu siyasetin esnek bırakılması gereken alanını daraltır. İlk önce masaya oturmak esastır. Tokalaşa bilmek için yumruğu açmak lazım. Şimdi o yumrukların açılması aşamasındayız. Masaya oturmadan bir model söylemem doğru olmaz. Benim iki temel yaklaşımım var birincisi ölçme değerlendirme esaslı olması lazım. Herkesin birbirinin hakkına saygı göstermesi lazım ve ortaya konulacak modelin iki tarafında içine siniyor olması lazım. Ayrı ayrı girildiğinde elbette başarılar elde edilebilir ancak birlikte olduğunda toplamın üzerinde bir başarı elde edilir. Bunun bir de matematiksel karşılığı da var. Bu daha fazla belediye meclis üyesi demek. Bu açıdan iki tarafa da kazandıran bir iş birliği beklentim var. Ortak zeminde tartışılarak bir model geliştirilebilir. Önemli olan sonucun her iki parti içinde iyi bir sonuç çıkması.

İYİ PARTİ GİK'TEN OLUMSUZ BİR KARAR ÇIKARSA CHP NE YAPACAK?

O görüşmeden olumsuz bir karar çıkarsa bütün Türkiye’de iki parti ayrı ayrı seçime girer. Olumlu olursa ne kadar iş birliği yapılacağını yetkili arkadaşlarımız oturup konuşurlar.

"İSTANBUL VE ANKARA'YLA İLGİLİ BİR ENDİŞEMİZ YOK"

İstanbul ve Ankara'yla ilgili bir endişemiz yok ama daha iyi kazanmak belediye meclis çoğunluğunu riske atmamak her zaman daha iyidir.11 Büyükşehir’in 3'ü ilan edilmişti. 8'i ile ilgili ölçüm yapılıyor. Önümüzdeki hafta sonuçları gelecek. 8 büyükşehirde çok titiz ölçümler yaptırıyoruz. Eğer ittifak olmayacak olursa aralık ayı sonuna kadar adaylarımız hepsi belli olur. İş birliği olursa belki işbirliği olan yerlerde biraz zamana ihtiyacımız olabilir?

HEDEP İLE GÖRÜŞME OLACAK MI?

HEDEP'in eş genel başkanları kutlamak için aradıklarında Ankara’da oldukları bir gün ziyaret etmek istediklerini söylediler. Ben de memnuniyetle kabul edeceğimi söyledim. Önümüzdeki günlerde talep ederlerse randevu vereceğiz. Onların ziyaretinde de mutlaka gündemi değerlendireceğiz. Biz her türlü ziyarete ve her şeyi konuşmaya açığız. Ben önümüzdeki yerel seçimleri en iyi sonucu alarak tamamlamak istiyorum."

İlgili Haberler