Sahipsizlere de sahip çıkan varmış

Bu hafta hayvan severler olarak çok güzel bir duygu yaşadığımı paylaşmak isterim. Sabah erken saatlerde işe giderken, yaralı bir kedi evimin kapısında yorgun, bitkin halde tuhaf bakışlarıyla, hırıldayarak sesleniyordu. Telaşlandım. Durumunu bilmediğim için nasıl yaklaşmam gerektiğini de bilemedim. 

Lokasyon olarak, zaman kaybı olmaması adına, veterinere erken saatte ulaşamam düşüncesiyle, evlerinde kedi besleyen Duygu ve Özge arkadaşımı arasam mı hangi veterinere ulaşılır diye söylenirken kardeşim, belediyenin bu konuda çok iyi hizmet verdiğini söyleyerek hemen arayalım dedi. Şansımızı deneyelim dedik. Numarayı çevirmem ile üçüncü çalışta günaydın nasıl yardımcı olabiliriz diye konuşan yetkiliye durumu izah ettim. İsim soyad ve telefon numarasını isteyip kapattılar.

Şimdi kim bilir kaç saate gelir, hızlıca tedavi ettirmeliyiz diye konuşuyoruz. İnsana, doğaya, hayvana sahip çıkmalıyız. Gerçekten sağlıklı bir birey böyle bir durumda boş ver diyemez. Es geçme şansı olamaz. Vurdum duymaz davranamaz.

Canı yanıyor, farkındayım. Bir yandan telefonla çözüm odaklı yetkililere ulaşmaya çalışıyorum. Belki bir şeyler yemek ister,  düşüncesiyle kardeşim, su ve mama hazırlayana kadar Zeytinburnu sahipsiz hayvan ve geçici bakım evinden yetkili çıkageldi. Şaşırdım. Bu kadar hızlı gelmelerini beklemiyordum. Çok mutlu oldum. Kediyi alıp götürdüler. Sonra takip ettim. Aradım. Kedinin bakımı devam ediyor. Her canlı güzel yaşamayı hak ediyor. Kedimiz gün itibarıyla gayet iyi.

Sizler de böyle bir durumla karşılaştığınızda hayvansever olarak mutlaka 0212 413 11 82 numarayı arayınız. Zeytinburnu Belediyesi çözüm masası ekibi ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ve duyarlıklarından dolayı tebrikler.

Koru nöbetinde 126. gün

Gelelim taşı toprağı altın, elmas İstanbul''a...  Dünyanın hiçbir yerinde böyle güzellik yok. Varsa da ben bilmiyorum. Gittiğim gördüğüm yerlerde her ülkenin kendine özgü güzellikleri var. Ama benim ülkem bir başka özel ve güzel.

Göçlerden de yabancı uyruklu yaşayanların akın akın gelmesinden sizlerden, benden çok daha kalite ve en güzel yerlerde yeni yapılan koca koca binalardan ev alarak yaşamasından belli değil mi?

Doğduğum büyüdüğüm şehir çocukluğumda çok daha güzeldi. Sirkeci tren garından çıkarak, Galata, Kabataş, Tophane, Ortaköy, Beşiktaş, Sarıyer, Boğaz gezileri derken doyasıya güzel vakit geçirirdik. Şimdi kalabalık nüfus ve yabancı misafirlerimiz İstanbul''un tadını çıkarıyor! Kendi ülkemde yabancılaştık.

Beton yığını içerisinde doğayı göremeyen hızlı tüketim ve çalışma koşullarında süren bir yaşam haline geldi İstanbul.  

Şehrin ortasında 354000 metrekare büyüklüğünde Anadolu Yakası''nın en geniş yeşil alanı olan Validebağ Korusu için Validebağ gönüllüleri nöbet tutuyorlar. Sebebi ya burası da beton yığınına dönerse diye.

Bugün (pazar günü) nöbetlerinin 126. günü.

Ne olacak bu TL''nin hali?..

Ekonomimiz geçtiğimiz hafta zor bir döneme giriş yaptı.

Adeta aklını başından almak deyimini yaşadık. Yeniçağ Tv YouTube kanalında canlı yayında Paramedya.com ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Ekonomist Remzi Özdemir konuğumdu. Kendisiyle, Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu''nun vereceği yayını takip ediyoruz. İlk haberi ve açıklamaları sizlerle buluşturalım güzel haberler verelim diye..

Remzi Bey yılların tecrübesiyle, öngörülerini sizlere aktarmayı sürdürürken beklenen açıklama hepimizi şok etti. Açıklamada MB faizleri 200 baz puan düşürdü. Faizi 16''ya indirdi.

Yılların tecrübeli isminin konuya yaptığı açıklama şöyle..

''Merkez Bankası yine ters köşe yaptı ve faizleri 200 baz puan düşürdü. Türkiye artık yeni bir döneme girdi. Resmî enflasyonun yüzde 19.75 olduğu ülkede resmî faiz yüzde 16 oldu. Çok üzgünüm, söylenecek kelime bulamıyorum. Ülkeme, Türk liramıza çok yazık oldu'' diye devam ediyor.

Meslek kariyerimde en üzüntü yaşadığım tarihi anlardan biriydi. Remzi Bey''in canlı yayında yüzünü görmeliydiniz. Sanki futbol maçında yaşanan stres gibi yerinde duramıyor. Söylendikçe, söyleniyor. Moral, falan kalmadı. Remzi Bey''in şu tavsiyesini de belirtmekten geçemeyeceğim: Cebinizde varsa paranız, harcarken bir değil on kere düşününüz.

Yayındaki açıklamaları merak edenler adına detayları https://www.youtube.com/watch?v=cI3Y_E3oSMY adresinden izleyebilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları