Şehit ateşi bu defa Gaziantep’e düştü. P. Söz. Er Hüseyin Korkmaz şehit oldu

Şehit ateşi bu defa Gaziantep’e düştü. P. Söz. Er Hüseyin Korkmaz şehit oldu
Gaziantep Valiliği sosyal medya hesabından P. Söz. Er Hüseyin Korkmaz’ın şehit olduğunu duyuru. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından açılan taciz ateşi sonucu 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 26 Aralık 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca bir üs bölgemize açılan taciz ateşi sonucunda kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Hüseyin Korkmaz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

Gaziantep Valiliği Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Pençe-Kilit Harekâtı operasyon bölgesinde şehit düşen kahraman Mehmetçiğimiz, hemşehrimiz P. Söz. Er Hüseyin Korkmaz’a Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabr-ı cemil diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Twitter hesabından “Kahraman silah arkadaşımız, 26 Aralık 2022 tarihinde şehit olmuştur.” ifadelerini kullanarak “Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allahtan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.” denildi.

Şehit ateşi bu defa Gaziantep’e düştü

Irak''ın kuzeyinde icra edilen Pençe Kilit Operasyonu''nda Tepe Üs Bölgesi''ne bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda Piyade Sözleşmeli Er Hüseyin Korkmaz (21) şehit oldu. Şehidin Gaziantep''in Yavuzeli ilçesi kırsal Örenli Mahallesi''nde yaşayan babası Ali, annesi Fadile Korkmaz ile diğer yakınlarına askeri yetkililer tarafından acı haber verildi. Acı haberin ardından şehidin babaevi ve mahalleye Türk bayrakları asıldı.

İlgili Haberler