Flaş... Flaş... İsrail ordusundan Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne gece baskını

Flaş... Flaş... İsrail ordusundan Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne gece baskını
İsrail ordusu, Gazze'deki Şifa Tıp Merkezi'nin bir kısmına yönelik askeri operasyon düzenlediğini açıkladı.

İsrail ordusu, Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi'ne Hamas üyelerinin saklandığı iddiasıyla operasyon düzenledi.

Operasyon, ABD'nin Hamas'ın Gazze'de bazı hastaneleri saklanmak için kullandığı yönünde alınan istihbarat bilgisini paylaşmasının ardından düzenlendi.

İSRAİL ORDUSUNDAN RESMİ AÇIKLAMA

Hastaneye operasyon gerçekleştiren İsrail ordusu şu açıklamayı yaptı: “Hamas’ı Şifa Hastanesi konusunda defalarca uyarmıştık. Şu anda birliklerimiz Şifa Hastanesi’nde Hamas’a karşı bir dizi operasyon yürütüyor. Hastanede bulunan tüm Hamas üyelerini teslim olmaya çağırıyoruz.”

İngiliz haber ajansı Reuters da, İsrail güçlerinin operasyonu hastanenin belirli bir bölgesinde gerçekleştirdiğini, operasyona başlamadan önce ise hastanede olduğunu iddia ettiği tüm Hamas üyelerine "teslim ol" çağrısında bulunduğunu aktardı.

Operasyona, sivillerle iletişim kurmak için Arapça tercümanlar ve sağlık ekiplerinin de destek verdiği açıklandı.

İsrail ordusu, operasyonun bir istihbarat bilgisi üzerine düzenlendiğini duyurdu.

Hastaneye giren İsrail güçlerinin operasyon için özel eğitim aldığı belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Şifa Tıp Merkezi'nin belirli bir bölümüne askeri operasyon yürütüldüğünü söyledi.

Adraee, operasyonun hastane içindeki vatandaşları, sağlık ekiplerini ve hastaları hedef almadığını öne sürdü.

Operasyon öncesinde hastane müdürlüğüne konunun iletildiğini dile getiren Adraee, operasyon öncesinde hastaneden hasta ve sığınanlardan boşaltılması yönünde çabaların gösterildiğine işaret etti.

"İSRAİL TANKLARI HASTANENİN KAPISINDA DURUYOR"

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın Facebook sayfasında yazan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail güçlerinin hastaneyi şiddetli bombardımana ve yoğun silah atışlarına maruz bıraktığını ifade etti.

"İsrail tankları hastanenin kapısında duruyor" diyen Kudra, şöyle devam etti:

"İsrail işgali, iki saat boyunca şiddetli bombardıman ve yoğun silah atışlarını sürdürerek, Şifa Tıp Merkezi'ni dört bir yandan kuşattıktan sonra burada bulunan herkesi ölüm çemberine sokuyor."

Kudra, Şifa Hastanesi içinde 1500 kişilik sağlık ekibi ve 7 bin kadar sığınmacı olduğuna dikkat çekti.

HAMAS: SALDIRILARDAN İSRAİL VE BIDEN'I SORUMLU TUTUYORUZ

Hamas'tan saldırıya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Saldırıdan işgalci İsrail ve ABD Başkanı Biden'ı sorumlu tutuyoruz. Cenevre Sözleşmesi tarafından korunan bir sağlık tesisine karşı işlenen bu vahşi suçun sonucu olarak işgal liderleri ve onlarla işbirliği yapan herkes, çocukları, hasta ve savunmasız sivilleri öldürmekten sorumlu tutulacaktır."

BEYAZ SARAY'DAN İSTİHBARAT AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Hamas'ın Gazze'de bazı hastanelerin "altındaki tünelleri" kullanarak söz konusu hastaneleri "saklanmak, askeri operasyonlarını yürütmek ve rehineleri tutmak için" kullandıklarına dair istihbarat aldıklarını öne sürmüştü.

Kirby, söz konusu istihbarata göre Gazze'de aralarında Şifa Hastanesi'nin de bulunduğu bazı hastanelerin Hamas tarafından "saklanmak, askeri operasyonlarını yürütmek ve rehineleri tutmak" amacıyla kullanıldığını savundu.

Hastanelere havadan saldırıda bulunulmasını desteklemediklerini söyleyen Kirby, "Hastaneler ve hastalar korunmalıdır. Masum, çaresiz ve hasta insanların sadece hak ettikleri tedaviyi almaya çalıştıkları hastanede çıkan bir çatışma görmek istemiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler