Telefonun pil ömrü neden biter? Korunmak için ne yapılmalı

Telefonun pil ömrü neden biter? Korunmak için ne yapılmalı
Akıllı telefonlardaki pil sorunu gün geçtikçe sorun teşkil etmeye devam ediyor. Zaman içerisinde yıpranan batarya, bir süre sonrasında da kulanılamaz hale geliyor. İşte bataryaların ölümüne neden olan detaylar...

Telefonlardaki bataryaların (pillerin) ömrü şu üç sebepten dolayı biter:

1) Ucuz veya hasarlı şarj aksesuarları

2) Telefonun aşırı ısınması

3) Şarjınızın tamamen bitmesine izin vermek

Peki bu basit hatalar neden bataryaların ölümüne sebep olur ve bu durumdan kurtulmak için neler yapılabilir?

1) UCUZ VEYA HASARLI ŞARJ AKSESUARLARI

Pek çoğumuzun görmezden geldiği oldukça basit bir ürün olan şarj kablosu ve adaptörü, aslında kritik bir öneme sahip. Kaliteli ve sağlam bir kablo ile adaptörün size bir zararı olmazken, ucuz ya da hasarlı ürünler telefonunuz için ölümcül olabilir. Bunun yerine bildiğiniz markaların sağlam ve kaliteli ürünlerini kullanmanız gerekmektedir.

2) TELEFONUN AŞIRI ISINMASI

Akıllı telefonlar, doğası gereği herhangi bir soğutma fanına sahip değildir. Bu nedenle yoğun kullanım esnasında ısınması normal. Ancak bu ısı bataryanız için zararlı olabilir. Özellikle de cihazınız şarja takılıyken bir yandan da oyun oynuyorsanız zaman içerisinde şarj ömründe ciddi azalmaya neden olabilirsiniz. Ne yazık ki bu durumun tek çözümü mümkün olduğu kadar ısınmaya neden olan işlemlerden kaçınmak.

3) ŞARJINIZIN TAMAMEN BİTMESİNE İZİN VERMEK

Şarj döngüleri, bir pilin ömrünü en çok etkileyen şeydir. Sürekli şarj etme ve boşaltma döngüsü pilin sağlığını yavaş yavaş bozar . Bunu daha da kötüleştiren şey, telefonunuzun döngüye sık sık yüzde 0’dan başlamasıdır. Telefonunuzu mümkün olduğunca yüzde 20-80 arasında şarjlı tutmak en iyisidir. Bazı telefonlar bunu yapmanıza yardımcı olacak özelliklere sahiptir. Ancak yine de kontrolün sizde olması gerekir.

İlgili Haberler