iPhone 14'ün teknik özellikleri belli oldu! Bakın yeni tasarım nasıl

iPhone 14'ün teknik özellikleri belli oldu! Bakın yeni tasarım nasıl
Eylül ayında lansmanı yapılacak olan iPhone 14'e ait bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu kez teknik özellikleri belli oldu. iPhone 14 Max ve iPhone 14 Pro Max modelleri için ekran boyutu 6.68 inç olacak.

Apple 14''ün tanıtım etkinliği Eylül ayında yapılacak. Bu etkinlik kapsamında iPhone 14''e dair açıklamalarda bulunulacak. Ancak Eylül ayı gelmeden iPhone 14 hakkında belli özellikler internet sitelerinde yayılmaya devam ediyor. Tasarımı ve teknik özellikleri de bunlardan birkaçı.

Patronlar dünyasından alınan bilgilere göre; iPhone 14, 6.06 inç boyutunda, OLED LTPO ekranla gelebilir. Bu sayede telefonun ekranı, 1Hz ile 120 Hz yenileme hızları arasında geçiş yapabilecek. Akıllı telefon, gücünü ise A16 Bionic işlemcisinden alacak.

iPhone 14 Max ve iPhone 14 Pro Max modelleri için 6.68 inç büyüklüğünde ekran bilgisi mevcut. İşlemcileri ise 14 Max için A15 Bionic, 14 Pro Max için ise A16 Bionic olacak.

iPhone 14 modeli ise gücünü A15 Bionic işlemcisinden alacak. Akıllı telefon, 6.06 inç büyüklüğünde, 60Hz yenileme hızında esnek OLED ekranla birlikte gelecek.

Serideki tüm modeller, 6GB RAM ile kutudan çıkacak. Ek olarak, Promotion yenileme hızını destekleyen LTPO paneli kullanılacak. Bu sayede cihazlar, yüksek ekran tazeleme hızında (120Hz) pil tüketimini en aza indirecek.

Son ortaya çıkan teknik çizime göre iPhone 14, böyle görünecek


Teknik çizimlere baktığımızda, iPhone 14 ile iPhone 13''ün ön taraftan tam anlamıyla aynı olduğunu görüyoruz. Çentik yapısı ve butonlar, önceki nesiller ile aynı. Üstelik sektör kaynaklarına göre iPhone 14 ailesinin ekran seçenekleri ile iPhone 13 ailesinin ekran boyutu seçenekleri de aynı olacak. 

iPhone 14''ün arka kısım çizimlerine baktığımızda da iPhone 13 ile benzerlik görüyoruz. Ancak sektör kaynaklarına göre Eylül 2022''de tanışacağımız telefon, iPhone 13''e göre daha kalın bir kamera çerçevesi ile gelecek. Bu arada; teknik çizimlerde arka kısımdaki Apple logosunu görememiş olabilirsiniz. Bu pek de önemli bir detay değil çünkü gerçek modelde logonun yer alacağı sugötürmez bir gerçek.

iPhone 14 Pro''da ise bazı değişiklikler olacak

Sektör kaynaklarının iddialarına göre Apple, 2022 yılındaki tasarım değişikliğini yalnızca Pro modellerde yapacak. Yukarıda da görebileceğiniz gibi iPhone 14 Pro''nun ekranı, delikli bir tasarıma sahip olacak. Telefonun arka kısmına baktığımızda ise yine bir değişiklik olmayacak. iPhone 13 Pro tasarımına çok benzeyen ancak daha kalın çerçeveye sahip olan kamera çıkıntısı, sol üst tarafta bizleri bekliyor olacak. iPhone 14 Pro''nun arka kısmının şöyle görüneceği belirtiliyor:

İlgili Haberler