Togg sırası değil yokluk sırası. Vatandaşlar ucuz pide alabilmek için saatlerce sıra bekledi

Togg sırası değil yokluk sırası. Vatandaşlar ucuz pide alabilmek için saatlerce sıra bekledi
Ankara'da çekilen görüntülerde vatandaşlar ucuz pide alabilmek için saatler kuyruk bekledi. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Editör: Özge Ceren Çimen

Ekmeğe gelen zam sonrasında Halk Ekmek büfeleri önlerinde ucuz ekmek kuyrukları devam ediyor. Artan un fiyatlarına paralel olarak ekmeğin fiyatı da arttı. Vatandaşlar ucuz ekmeğe uluşmak adına saatlerce sıra bekliyor.

Ramazanın da gelmesiyle pideler sofralarda yerini almaya başladı. Zamlardan pide de nasibini aldı. Vatandaşlar ucuz pide için belediye iştiraklerinin yolunu tuttu.

gt.jpg

Sosyal medyada yayılan bir görüntü gündem oldu. Ankara Batıkent Halk Ekmek bayisinde çekildiği öne sürülen görüntülerde yüzlerce kişi ucuz ekmek kuyruğuna girdi.

Ayrıca, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG satışa çıktı. Togg’un fiyatları da Toog T10X, 953 bin TL'den başlayan fiyat etiketine sahip olacak. AKP iktidarı ise Togg'un fiyatının herkesin alabileceği düzeyde olduğunu söylemişti.

yloikp.jpg

TÜRKİYE’NİN EKMEK KUYRUĞU DÜNYA BASININDA

Öte yandan dünyaca ünlü The New York Times gazetesi, İstanbul’da yaşanan ekmek kuyruklarını haberleştirdi.

Gazetenin bugünkü sayfasında geniş yer alan haberde fırıncıların artan un fiyatlarına rağmen fiyat kontrolü nedeniyle faaliyet sürdüremeyecek hale geldiklerini dikkat çekerek, halkın belediyeler tarafından satılan ucuz ekmeklere yöneldiğini ve uzun kuyruklar oluştuğunu yazmış.

Gazetenin “Artan maliyetler, fiyat kontrolleri ve azalan satışlarla bunalan fırıncılar, yoksullaşmış müşterileri devlet tarafından sağlanan ucuz somun için sıraya giriyorlar.” diye cümlesi dikkat çekti.

İlgili Haberler