Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda Atatürk anılmadı

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda Atatürk anılmadı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonun düzenlendiği Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliğinde Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anılmadı. Salonda Büyük Önder’in fotoğrafına yer verilmedi.

Türkiye''nin Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Derya Örs’ün ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99''uncu yıl dönümü kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Tahran Büyükelçiliği’nde bir resepsiyon verdi.

Elçilik binasındaki resepsiyona büyükelçiler, yabancı diplomatik misyon temsilcileri, İranlı siyasi ve askeri yetkililer ile Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonda, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Örs, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Resepsiyonda kutladıkları Cumhuriyet’in kurucusu ve vatanın kurtarıcısı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk anılmadı.

ATATÜRK PORTRESİ YOK

Fakat resepsiyonun düzenlendiği salonda Mustafa Kemal Atatürk’ün herhangi bir portresine yer verilmediği görüldü.

Türk bayraklarının asıldığı salonun içerisinde çeşitli tablolar yer alırken Atatürk’ün fotoğraf ya da tablosu asılmadı.

Anadolu Ajansı’nın geçtiği görüntülerde yalnızca resepsiyonun düzenlendiği salonun dışında kapının üzerinde her zaman duran bir Atatürk portresinin olduğu görüldü.

İran’da Mashar Amini’nin öldürülmesinin ardından çıkan protestolarda “özgürlük” ve “laiklik” sloganları atılırken Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliğinin Atatürk’e yer vermemesi tartışma yarattı.

İlgili Haberler