Zalimin zulmü, mazlumun Akşener'i

İnançlı, yürekli, cesur ve kadın yüreğiyle 16 yıllık AKP iktidarına meydan okuyan bir lider gördüm kürsüde

Baskı, iftira, çamur atma, küçük düşürme, tehdit, küfür, hakaret ve alay etme karşısında kadının direncini ortaya koyan, siyasi tahlilleri gerçekçi ve en önemlisi millete umut veren bir lider vardı kürsüde.

Demirel'in, Ecevit'in, Özal'ın konuşmalarında halka verdiği heyecan ve umut Meral Akşener'in konuşmasında vardı.

Erbakan'ın konuşmalarında ağzından düşürmediği, inanç ve Allah'a şükür dualara iman etmesi konuşmasının girişinde ve sonunda dikkat çekti.

Kurultay salonunda gerek delegeler gerekse vatandaşlarla konuştum ki en öne çıkan mesaj şu oldu:

"Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı var."

Ben de ekleyeyim, mazlumun İYİ Parti'si ve Meral Ablası var.

Kurultay'a işçilerin, memurların, esnafın, sanatkarın, mühendislerin, bürokratların, emeklilerin ve en önemlisi belki de katılanların yarısı kadar kadının bulunduğunu gördüm.

Ancak delegelerin oturduğu bölümde maalesef kadın ağırlığını göremedim.

İlçe ve il örgütleri demek ki delegelerine diğer partilerde olduğu gibi erkek ağırlığı vermişler.

Bir önemli eksiklik de katılanlara parti programlarının dağıtılmaması idi.

On binlerce İYİ Partili salona sığmamış, tüm engellere rağmen yurdun dört bir köşesinden ve Ankara'nın çeşitli ilçelerinden akın akın Ulus'a spor salonuna kamyonlarla kapatılan yolları aşarak geldiler ama onlara İYİ Parti'nin programını, hedeflerini içeren tek bir broşür veya belge dağıtılmadı.

Medya bölümünde gazetecilerin dışında her kesimden insan vardı bu yüzden gazeteciler oturacak yer bulamadı.

Yeni bir partinin bu kadarcık aksaklığı elbette olacak ama şunu da vurgulamak lazım ki Kurultay organizasyonu mükemmel düzeyinde idi ve eğer 19 Mayıs Stadı'nda yapılsa idi 30 bin kişilik stat da dolar giremeyenler de dışarıda miting kalabalığı oluştururlardı.

Salonda sık sık, "Cumhurbaşkanı Akşener" sloganları atıldı.

Heyecan zirveye çıkıyordu bu sloganlar atılırken ama dikkat çekici çok önemli bir nokta oldu ki; Akşener konuşmasında, demokratik parlamenter rejime dönüleceğinden söz edince salon alkıştan yıkıldı.

İşte bu kararlılık seçmenin, "tek adam rejimi" olacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine tepkili olduğunu ortaya koyuyor.

Yazarın Diğer Yazıları