Merkez Bankasını hacklediler. 'Cinsel' siber saldırı şoku

Merkez Bankasını hacklediler. 'Cinsel' siber saldırı şoku
Zambiya'nın merkez bankasına siber saldırı yapıldı. Hive isimli hacker grubu sisteme cinsel organ fotoğrafı yükleyerek Zambiya ile dalga geçti ve devletten fidye istedi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Afrika ülkesinin merkez bankası olarak görev yapan Bank of Zambia, Hive grubunun hack saldırısına uğradı. Saldırı sonrasında Bank of Zambia’dan fidye talep edildi. Ancak hackerların fidye isteğini yerine getirmeyen merkez bankası yöneticileri, ağların 14 Mayıs’a kadar kapalı kalmasına neden oldu. 

Fidyenin ödenmemesi sonrasında ise ilginç bir olay yaşandı. Fidye yazılımı operasyonuyla parayı alamayan hackerlar, web sitesine erkek cinsel organı fotoğrafı yükledi. Yine de bu skandal, yöneticilere fidye ödetmeye yetmedi.

Bank of Zambia Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Greg Nsofu, siber saldırıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Tüm temel sistemlerimiz hala çalışır durumda. Aslında çok fazla hassas veri açığa çıkmadı. Sadece bazı test verileri sızdırılmış olabilir

İlk olarak 2021 yılında kendini gösteren Hive grubu, “günümüz siber dünyasının en üretken ve agresif fidye yazılımlardan biri olmaya” devam ediyor. Hackerlar daha önce de ABD’deki sağlık firmalarına ve Endonezya’nın devlet destekli petrol ve gaz şirketlerine saldırmıştı. 

İlgili Haberler