10 kişi kalan Ankaragücü'nün nasıl 1 puan aldı

10 kişi kalan Ankaragücü'nün nasıl 1 puan aldı

Ümraniyespor - Ankaragücü maçının hakemi sözüm ona bu MHK''nin gözdelerinden biri: Ümit Öztürk. Çok önemli bir maç ya... Onlar da gözdelerini vermişler işte.

Ama Öztürk maçın daha hemen başında öyle çifte standart kararlar verdi ki; inanılır gibi değildi. Nasıl olsa VAR da yok ya. Düdüğünü kafasına göre çaldı. Birinci Ligde haftaya ilk sırada giren 59 puanlı Ankaragücü ile ikinci sırada giren 56 puanlı Ümraniyespor''un maçında bu kadar hakem hatası olması normal mi?

Ümraniyespor kendi sahasındaki maça baskılı başlamak istedi ama baskı yerini sertliğe bıraktı hemen. Topa sert oynamak değildi bu; rakibe sert oynamaktı.

Örneğin 5. dakikada Oğuz Gürbulak, Sinan''ın ayak bileğine öyle bir bastı ki! İnanılır gibi değil! Sinan acı içinde yerde kıvranırken, "Acaba kırmızı mı gösterecek, yoksa sarıyla mı yetinecek?" diye beklenirken Ümit Öztürk ne yaptı biliyor musunuz? "Bir daha yapma haa!" diye uyardı sadece. 

Oğuz Gürbulak, 12. dakikada bu kez de Yasin''e girdi tabanıyla. Bu kez lütfetti de sarı gösterdi. Oysa "kırmızı kartlık" ilk pozisyonda "sarı kart" görseydi Oğuz, Ümraniyespor bu dakikadan itibaren 10 kişi kalacaktı.

Daha neler neler... Ankaragücü''nden Murat Uçar''ın defalarca kez sertlikle durdurulduğunu da hatırlatayım. Ne oldu; hiç! Sonunda isyan eden Murat Uçar sarı kart gördüğüyle kaldı.

Ümraniyespor''a çıkmayan kartlar Ankaragücü''ne ise kolayca çıktı. 43''te ikinci sarı karttan oyundan atılan Owusu''ydu; ötekiler kart değilse, Owusu neden gördü?

İkili mücadelelerde de hataları vardı Ümit Öztürk''ün; Ümraniyespor aleyhine de düdük çaldı. Bırak takımlar oynasın; nedir bu rezalet!

Evet; haftanın en önemli maçında buna rağmen iyi mücadele etti iki takım da. Ama sonucu kaleci hataları belirledi. 10. dakikada Aatıf öne geçirirken Ankaragücü''nü, kaleci Burak Öğür''ün hatası inanılmazdı. 32. dakikada Ümraniyespor beraberlik golünü atarken, bu kez de Ankaragücü kalecisi Akın''ın kalesini terk edip gitmesi saçmalıktı! Bammaou''nun çaprazdan güzel vuruşunu da unutmayalım; 1-1 yaptı.

İkinci yarıya 10 kiyi başlayan Ankaragücü defansa çekildi; Ümraniyespor da haliyle oyundaki üstünlüğü ele geçirdi. 53''te de öne geçti. Tartışmalı penaltıyı kullanan Mrsic, topu filelere gönderdi.

Bu golden sonra Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı''nın müdahaleleri geldi. İsak ve Aatıf''ı aldı, Şahverdi ve Geraldo oyuna girdi. 63''te de Erdem''in yerine Ariybi''yi sahaya gönderdi.

Ondan sonra 10 kişilik Ankaragücü sanki 12 kişi gibi oynamaya başladı. Ümraniyespor kalesini abluka altına aldı, üst üste pozisyonlar yakaladı. Hele de Ariybi farkını gösterdi. 82''de de Ariybi''nin asistinde Yasin Güreler''le beraberliği sağladı.

Bu sonuçla Ankaragücü puanını 60 yaptı, yine lider. Artık Süper Lig''e koşuyor. Ümraniyespor ise yine 57 puanda, Ankaragücü''nü takip ediyor.

Bu maç gösterdi ki; bazı teknik direktörlerin oyundaki katkısı büyük oluyor. Ankaragücü''nün hocası Mustafa Dalcı bunu gösterdi. Resmen giden maçtan puanı söke söke aldı. Bu adama dikkat edin derim; Türk futbolu üst düzeyde olmaya aday bir hoca kazandı.

Yazarın Diğer Yazıları