AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Vatandaşlarımız ‘iyi ki Kılıçdaroğlu kaybetmiş’ noktasına gelmiştir

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Vatandaşlarımız ‘iyi ki Kılıçdaroğlu kaybetmiş’ noktasına gelmiştir
Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası sonrası yaptığı basın açıklamasında CHP’de başlayan ‘değişim’ tartışmalarını yorumladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

CHP’de başlayan ‘değişim’ tartışmalarını yorumlayan Çelik, “Hala seçim sonuçlarını sindirmekte zorlanan ve artık Türkiye’ye yaşatacakları, yaşatmayı, umut ettikleri kabusu kendi siyasi denklemleri içerisinde yaşayan bir tablo ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLARIMIZ İYİ Kİ KILIÇDAROĞLU KAYBETMİŞ NOKTASINA GELMİŞTİR"

Sözcü Çelik, şu sözleri söyledi:

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turu devam ederken muhaliflik adı altında propaganda merkezi gibi çalışan bazı odaklar bize sürekli olarak bizim karşımıza şu soruyu getiriyorlardı. Seçim sonuçları istediğiniz gibi çıkmazsa bunu kabul edecek misiniz?

Bu bana birkaç televizyon programında, gündeme getirilen soru sorulduğunda iyi niyetli bir biçimde buna ‘Ne diyorsunuz?’ denildiğinde ben de şunu ifade etmiştim. ‘Seçim sonuçlarının kabulü açısından bizim herhangi bir olumsuz kötü bir sabıkamız yok. Ama seçim sonuçlarının reddi hatta ortaya çıkan seçim sonuçlarının ortadan kaldırılması bakımından darbelere destek vermek, muhtıralara destek vermek, yargı vesayetine ve askeri vesayete destek vermek bakımından Cumhuriyet Halk Partisi’nin kötü bir sabıkası var. Dolayısıyla sorunun sorulması gereken taraf biz değiliz. Sorunun sorulması gereken taraf onlardır. Hele de onların bu soruyu getirmesi bir siyasi saçmalıktan ibarettir’ diye.

Geldiğimiz noktada ne oldu? Hala seçim sonuçlarını sindirmekte zorlanan ve artık Türkiye’ye yaşatacakları, yaşatmayı, umut ettikleri kabusu kendi siyasi denklemleri içerisinde yaşayan bir tablo ortaya çıktı. Ve netice itibarıyla şu gelinen noktada eminim bütün vatandaşlarımız ister bize destek versin ister seçim zamanında rakiplerimize destek versin iyi ki bu seçimi bu ekip kazanamamış, iyi ki Kılıçdaroğlu kaybetmiş noktasına gelmiştir. Ortaya çıkan tablo gerçekten vahimdir.

"60-70 BİN KONUT TESLİMİ GERÇEKLEŞECEK"

Kuşkusuz deprem her zaman gündeminizdedir. Partimizin öncelikli gündemlerinin başında geliyor. Hangi siyasi faaliyetin içinde olursak olalım, hangi siyasi süreci yürütürsek yürütelim Cumhurbaşkanımızın deprem bölgesinin yeniden olağan hayat koşullarına döndürülmesi, yaraların sarılması konusundaki iradesi aynı güçle devam ediyor ve partimiz de bu irade çerçevesinde sürdürmeye, o bölgeyi takip etmeye devam ediyor.

Tabii Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı şimdiye kadar 2 milyon 333 bin 672 binada inceleme yaptı. Ve hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Cumhurbaşkanımızın video konferans mesajıyla orada hayatın normale dönmesi açısından, temellerinin atılması, evlerin yapılması, evlerin zamanında yetiştirilmesi açısından bu faaliyetler yürütülüyor. TOKİ ve Emlak Konut çalışmaları yürütmeye devam ediyor. 131 bin 51 konutun ihalesi yapıldı. Yıl sonunda inşallah 60-70 bin konutun teslimi gerçekleşecek.

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli çerçevesinde Türkiye’nin bütün afetlere karşı korunaklı olarak bir yapıya bürünmesi bakımından bu süreç hassasiyetle takip edilmektedir.

TERÖR KONUSUNA DEĞİNDİ

Etrafımızdaki coğrafyada pek çok değişkenin, çok kısa süreler içerisinde gündeme girdiğini biliyoruz. Etrafımızdaki coğrafyayı istikrarsızlaştırmak ve bunun üzerinden Türkiye üzerinde birtakım olumsuz etkiler üretmek üzere birtakım siyasetlerin yürütüldüğünü görüyoruz. Bu terör örgütü sadece terörizm adı altında bağımsız faaliyet yürütmediğini bu siyasi çerçeveler ve bu siyasi denklemler çerçevesinde maalesef belli devletler tarafından da desteklenerek, belli odaklar tarafından da desteklenerek bunların kurgulandığını görüyoruz.

Burada iki tür mücadele yürütülmektedir. Bir tanesi Türk Silahlı Kuvvetleri emniyet, jandarma, MİT kuşkusuz bu terör hedeflerinin ve teröristlerin bertaraf edilmesi anlamında bir çalışmayı yürütmektedir.
Ama çalışma sadece bununla sınırlı değildir. Aynı zamanda da bunların arkasındaki siyasi denklemlerin, bölgemize daha çok acı daha çok gözyaşı getirmeye çalışan bölgemizde yeni bir takım türedi, devletçikler oluşturarak bölgesel istikrarı yok etmeye çalışan bu siyasi arayışların ya da bu siyasi çerçevelerin, bu siyasi projelerin de farkındayız. Bunlarla da mücadeleyi sürdürüyoruz.

Dolayısıyla o teröristin ve terör örgütünün arkasından kimin olduğunu da görüyoruz. O terörist ve terör örgütüyle mücadele ederken onun arkasına yerleştirilmiş olan ve terörü bir aparat gibi kullanan bu siyasi denklemlerle ve siyasi projelerle de mücadeleyi aynı güçle sürdürmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede terörü kaynağında yok etmek stratejisi başarıyla uygulanmaktadır. Bütün güvenlik güçlerimize buradan bir kere daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İlgili Haberler