Yufka ile yapılan böreklerin dağılma sorunu sıkça karşılaşılan bir durumdur. Ancak bu sorunu çözmek oldukça kolaydır. Yufka arasına sürülecek olan zeytinyağı, böreğin dağılmasını engellemektedir. Yufkanın her katına ince bir tabaka halinde sürülen zeytinyağı, böreğin hem lezzetini arttırmakta hem de yapısını korumasını sağlamaktadır.
EVDE HAZIR YUFKADAN KIYMALI BÖREK TARİFİ
Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yufka
500 gram kıyma
2-3 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için;
2 yumurta
1 bardak süt
Yarım bardak sıvı yağ
Yarım bardak yoğurt
Üzeri için;
Çörek otu
Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle uygun bir tavaya az sıvı yağ koyup kıymayı bi güzel kavuralım.
Kıymanın piştiğinden emin olduktan sonra küp küp doğradığımız kuru soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim.
En son tuz ve baharatları da ekleyelim.
Pişen harcımızı soğumaya bırakalım.
Sosumuz için:
yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurdu bi kaba alıp çırpalım.
Şimdi yapımına geçelim; bir adet yufkayı açalım ve yarısına gelecek şekilde sosumuzu sürelim.
Daha sonra diğer yarısını üstüne kapatalım.
Bunun üstüne de sosu gezdirelim ve üçgen şekilde 8’e bölelim.
Böldüğümüz her yufkanın başına 1 kaşık kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde saralım.
Diğer bütün yufkaları bu şekilde yapalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Artan sosumuza 1 yumurta kırıp yufkaların üzerine sürelim ve son olarak çörek otu serpelim.
190° fırında üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim
Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com