Bu sözlere ceza yok hakarete cevap veren İmamoğlu'na var

Bu sözlere ceza yok hakarete cevap veren İmamoğlu'na var
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararı çıktı. Vatandaşlar sosyal medyada yaptıkları paylaşımla karara isyan etti.

Ekrem İmamoğlu''na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla dünkü duruşmadan 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak kararı çıktı. 

İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kararla ilgili, "Bana verilen bu anlamsız ve hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum" dedi. İmamoğlu, "Allahıma şükür genel başkanımızın huzurunda ilk günkü gibi bugün de başım dik, alnım açık, göğsümü gere gere söylüyorum hepinizin huzurunda, 2023 yılı çok güzel olacak. İstanbul''dan işimizi yapmaya devam edeceğiz, işimizin başındayız" dedi.

Kararla ilgili istinaf ve Yargıtay süreci başladı.

Cumhurbaşkanlığı referandumu sonrası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven için “Satılık YSK Başkanı'''' ifadelerini kullanan bir kişi hakkında dava açılmış; mahkeme heyeti sanık hakkında beraat kararı vermişti. Mahkeme kararında, sanığın “oluşan tartışma ortamında kaba eleştiride bulunduğu sözlerin, kanunda suç olarak tanımlanmadığı”nı belirtmişti. 

Siyasetin dili son zamanlarda iyice çirkinleşmeye başladı. Vatandaşlar sık sık siyasi parti yöneticilerine üslup ve söylemlerinde toplumun hassasiyetlerini gözeterek kırıcı olmayan, buyurganlıktan uzak temiz bir dil kullanmak zorunluluğunu hatırlatıyor.

BU SÖZLERE CEZA GELMEDİ

Sosyal medyada siyasiler, ünlüler dahil bir çok insan İmamoğlu davası sonrası, emsal davayı da hatırlatarak, "tartışmalı" karara;

"Ulan, ahlaksız, adi, cibiliyetsiz, zürriyetsiz, müsvedde, tezek, çamur, mankafa, alçak, affedersin Ermeni, çirkef, şerefsiz, kız mıdır kadun mıdır, edepsiz, yalaka, geri zekalı, iyi ayyaş, vampir, dönek, virüs, soysuz, rezil, çakal, ölü sevici, eşkiya, çürük, terörist. İsrail dölü, kalibresi bozuk, sürtük, zillet, vb. laflar hava uçuştu. Mahkeme yok. ceza yok" diyerek tepki göstermeye devam ediyor.

İşte o tepkilerden bazıları;

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu, 30 Ekim 2019''da Fransa''nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde bir konuşma yaptı.

İBB Başkanı konuşmasında ''seçim döneminde kamu kaynaklarının iktidar lehine sınırsız şekilde kullanıldığını, kampanya süresince toplumu bölen ve kutuplaştıran bir dil kullanıldığını, Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerinin seçim yasaklarını dikkate almayan eylem ve uygulamalarda bulunduklarını'' söyledi.

İmamoğlu, ''iktidarın İstanbul''da seçimi, YSK kararı ile iptal ettirerek kazanmak istediğini'' savundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 4 Kasım 2019''da İmamoğlu’nu kastederek “Avrupa Parlamentosu''na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Bu iş bu kadar bedava değil” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu aynı gün içinde İstanbul''da gazetecilere yaptığı açıklamalarda Soylu’nun bu sözlerine yanıt olarak, “31 Mart''ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa''da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart''ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” dedi.

Bahsi edilen açıklamayla ilgili olarak, YSK''nın yazılı suç duyurusunda bulunması ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılığın hazırladığı iddianame, 28 Mayıs 2021’de Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesin tarafından kabul edildi ve İmamoğlu için hapis cezası talep edilen dava süreci başlamış oldu. 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak istenen İmamoğlu hakkında karar verildi. 

İlgili Haberler