Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 39 bin 672'ye yükseldi

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 39 bin 672'ye yükseldi
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 39 bin 672'ye yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 39 bin 672''ye yükseldi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkez üssü Kahramanmaraş olan Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde de yıkıma neden olan depremlerde toplam 39 bin 672 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk''te Tarafsız Bölge''de Ahmet Hakan''ın sorularını yanıtladı.

Bakan Soylu''dan açıklamaları şu şekilde:

"Herkesle beraber depremin ortaya çıkardığı sonuçları telafi edebilmek ve ağır süreçteki yaraları sarmak için mücadele ortaya koyuyoruz. Antakya''dayız şu anda. Biraz önce Osmaniye''deydim. Her bir bölgede değerlendirme yapıp, Ankara''daki merkezle ve sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşmak ve anlık koordinasyon için arkadaşlarımızla değerlendirme içerisindeyiz. 39 bin 672 vatandaşımızı kaybettik. Arama kurtarma çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığı, 300 binada çalışmaların devam ettiği bir bölümü Hatay Antakya, bir bölümü Kahramanmaraş''ta bir kısmının Adıyaman''da bir de Diyarbakır''da devam ettiğini söyleyebilirim."

"3-4 yıldır Türkiye, 99 depreminden itibaren deprem hazırlıklarını sürdürüyor. Devletin gücünün nasıl olabileceğini ortaya koymaya çalışıyor. Bizim hazırlığımız İstanbul depremiydi. Fakat Kahramanmaraş hattı da bizim için önemli alanlardan bir tanesiydi."

İlgili Haberler