Doları savaş uçurdu. Rekor üstüne rekor kırıyor

Doları savaş uçurdu. Rekor üstüne rekor kırıyor
İsrail-Filistin çatışmasıyla birlikte iç piyasalarda yükselişe geçen dolar yine rekor kırdı. Haftanın ilk iş gününü 28 liranın üstünde tamamlayan dolar bugün 28,08 TL ile yeni bir rekora imza attı. Euro ise 30 liranın üzerine çıktı.

Muhabir: Osmancan Erok

Dolar rekor üstüne rekor kırıyor. Piyasalar bir yandan TCMB'nin Ekim ayı politika faizini beklerken diğer yandan da İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki kanlı saldırılarıyla sarsılmaya devam ediyor. Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere hem döviz hem de değerli metallerden TL karşısında peş peşe rekorlar gelmeye devam ediyor.

Haftanın ilk iş gününde 28 liranın üzerine çıkan dolar bugün ateşi iyice yandı. Sabah saatleri itibarıyla dolar 28,08 TL'nin üzerine çıktı. Euro ise 30 liranın üzerinde işlem görüyor.

Piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Ekim ayı politika faiz kararı öncesinde Türk Lirası karşısındaki yükselişini tüm hızıyla sürdürüyor.

İsrail ile Hamas arasında başlayan, ancak İsrail'in sivilleri hedef alan saldırılarıyla büyüyen ve tüm orta doğuyu ve dünyayı tehdit etmeye başlayan savaşta can kaybı büyürken, tüm dünya ve piyasalar İsrail'in başlatacağı kara harekatına odaklandı.

AA Finans'ın 19 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği ve TCMB'nin 26 Ekim Perşembe günü açıklayacağı olan politika faizi beklenti anketinde ekonomistlerin beklentileri Merkez Bankası'nın faizleri 500 baz puan artıracağı yönünde oldu. Anket sonuçlarına göre, 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 32,50 ile yüzde 35,00 arasında değişiklik gösterdi. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 25,00'ten yüzde 30'a yükseltilmişti.

PİYASALARDA SON DURUM ŞÖYLE

Dolar 28,09 TL'den, Euro 30,03 TL'den, Sterlin 34,48 TL'den

ALTIN FİYATLARI İSE ŞÖYLE

Ons altın 1.975 Dolardan, Gram altın 1.784 TL'den, Çeyrek altın 3 bin 16 TL'den, Cumhuriyet altını 12 bin 408 TL'den, Gram Gümüş ise 20,89 TL'den fiyatlanıyor.

İlgili Haberler