Dünyaca ünlü kozmetik devi iflasın pençesinde. Türkiye'de 16 şubesi bulunuyor

Dünyaca ünlü kozmetik devi iflasın pençesinde. Türkiye'de 16 şubesi bulunuyor
Türkiye’de 16 mağazası ile faaliyet gösteren The Body Shop iflasın eşiğine geldi. Fransız güzellik ürünleri devi L’Oreal 10 yıldan beri sahibi olduğu The Body Shop markasını, Brezilya'nın Natura Cosmeticos şirketine 1 milyar Euro’ya satmıştı.

Dünyanın en büyük kozmetik şirketlerinden biri olan The Body Shop, mali açıdan zor günler geçiriyor ve iflas etme riskiyle karşı karşıya.

Şirketin İngiltere merkezli olduğu ve iflas başvurusu yapmak üzere olduğu bildiriliyor. Kozmetik sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren The Body Shop, doğal ve hayvan dostu ürünleriyle tanınıyor.

Ancak şirketin mali durumu, son yıllarda kötüleşti ve sektörde şok etkisi yarattı. Bu durum, The Body Shop’un müşterilerini ve çalışanlarını endişelendiriyor.

The Body Shop, Türkiye’de 16 mağazasıyla hizmet veriyor. Şirketin Türkiye’deki faaliyetlerinin ise iflas sürecinden etkilenmeyeceği iddia ediliyor. Şirketin diğer ülkelerdeki mağazalarının da bu süreçten zarar görmeyeceği belirtiliyor.

The Body Shop, 1976 yılında İngiltere’nin Brighton kentinde Anita Roddick tarafından kurulmuştu. Şirket, 2006 yılında 652 milyon sterline L’Oréal grubuna satılmıştı.Fransız güzellik ürünleri devi L’Oreal de 10 yıldan beri sahibi olduğu The Body Shop markasını, Brezilya'nın Natura Cosmeticos şirketine 2017 yılında 1 milyar Euro’ya satmıştı.

Şirket, 2023 yılında ise Alman yatırım fonu Aurelius’a 1 euroya devredilmişti.

111111.jpg

2222.jpg

koz1.jpg

1.jpg

İlgili Haberler