Elektrik üretimi ocakta yüzde 3 arttı! Lisanslı elektrik üretiminde en büyük pay yüzde 28,3 ile doğal gaz santrallerinin oldu. Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ocakta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 artarak 29 milyon 449 bin 260 megavatsaat oldu.
EPDK 26 şirkete lisans verdi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 26 şirkete lisans verdi, 2 şirketin lisansını iptal etti, 3 şirketin lisansını sonlandırdı ve 3 şirketin lisans süresini uzattı.
Elektrik üretimi temmuzda yüzde 8,22 arttı Lisanslı elektrik üretiminde en büyük pay yüzde 24 ile doğal gaz santrallerinin oldu
Elektrikli araç şarj soket sayısı ağustosta arttı Elektrikli araç şarj noktası (soket) sayısı ağustosta önceki aya kıyasla yüzde 6,7 artarak 22 bin 485'e ulaştı.
EPDK’dan 14 şirkete lisans onayı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 14 şirkete dağıtım, üretim, ihrakiye teslimi ve madeni yağ lisansı verdiğini açıkladı.
Tabelalar bu gece değişecek. Akaryakıtta yeni dönem EPDK tarafından alınan akaryakıtta tek fiyat uygulaması bu akşamdan itibaren yürürlüğe giriyor.
EPDK 6 şirkete lisans verdi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik ve petrol piyasalarında yer alan 6 şirkete lisans verdiğini duyurdu.
Elektrik aboneliğinde yeni karar. O bedel vatandaşın cebinde kalacak Elektrik faturası desteği alan vatandaşların abonelik sürecinde güvence bedeli alınmayacak. Düzenleme ile bin 634 TL’ye kadar olan güvence bedeli vatandaşın cebinde kalacak.
Türkiye'nin petrol ürünleri ihracatı aralıkta yükselişi gösterdi Yıllık 42 milyon ton ham petrol işleme kapasitesine sahip Türkiye, 2023’te petrol ürünlerinde en fazla ihracatı yüzde 66'lık artışla aralıkta gerçekleştirdi.
EPDK 15 şirkete lisans verdi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrik, sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) ve petrol piyasalarında 15 şirkete lisans verildi.
EPDK’den 29 şirkete lisans Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik, sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) ve petrol piyasalarında 29 şirkete toplam 31 lisans verdiğini açıkladı.
EPDK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası Yönetmeliği'nin "Piyasa İşletim Usul ve Esasları" ve "Vadeli Doğal Gaz Piyasası İşletim Usul ve Esasları"nda (VGPUE) değişikliğe gidildi.
Elektrikte sadece bir kesime dev indirim Hükümetin bütçe açığını kapatmak için A'dan Z'ye her şeye zam yaparken, elektrikte şaşırtan dev indirim haberi geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), toplantısında elektrik satış tarifelerine yaklaşık yüzde 56 indirim yapılması kararı alındı.
EPDK depolamalı tesis başvurularını geçici olarak durdurdu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), depolamalı elektrik üretim tesislerine ilişkin ön lisans başvurularını geçici olarak almayacak.
EPDK'dan iletim ek ücret kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), 2024 yılında uygulanacak iletim ek ücreti, Türkiye Elektrik İletim AŞ'ın (TEİAŞ) iletim tarifesinin binde beş olarak belirlendi.
EPDK'dan elektriğe zam açıklaması Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak tarife tablosunda bütün abone grupları için nihai faturaya yansıyan herhangi bir değişiklik yapılmadı.
EPDK 124 şarj hizmeti lisansı verdi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ticari olarak hizmet veren 4 bin 498 elektrikli araç şarj noktası bulunduğunu belirterek, "124 şirket, Türkiye genelinde şarj istasyonu kurmak için lisans aldı. Altyapımız tamam" dedi.
Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e ulaştı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ticari olarak hizmet veren 4 bin 498 elektrikli araç şarj noktası bulunduğunu belirterek, "124 şirket, Türkiye genelinde şarj istasyonu kurmak için lisans aldı. Altyapımız tamam. Elektrikli araç piyasamız Türkiye yüzyılına hazır." dedi.
EPDK, azami uzlaştırma fiyat mekanizmasının süresini uzattı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), azami uzlaştırma fiyat mekanizması (AUF) uygulamasının süresinin 6 ay uzatıldığını bildirdi.
EPDK'dan OHAL kapsamında önemli karar EPDK, OHAL kapsamında bazı doğal gaz tüketicilerinin sayaç okuma işlemlerini durdurdu
BOTAŞ’ın 2023 yılı iletim şebekesi yatırım tutarı belli oldu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) 2023'e ilişkin doğal gaz iletim şebekesi yatırım tutarı 6 milyar 455 milyon 385 bin lira olarak onaylandı.
BOTAŞ, Saros FSRU için depolama lisansı başvurusunda bulundu Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Saros FSRU (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) depolama lisansı başvurusu yaptı.
EPDK'nin deprem bölgesine ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler felaketlerinde olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen illerde, afet yönetimi çerçevesinde hizmet veren tesislerin ve kamu yararına çalışan derneklerce yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü tesislerin doğal gaz bağlantıları, dağıtım şirketince bedelsiz yapılabilecek.
Tüpraş’tan EPDK başvurusu Tüpraş, depolama tesisi kurma taahhüdü ile 1,000 MW büyüklükte ilave santral kurulumu için EPDK'ya başvurdu.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 40 işçi alacak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 40 işçi alacak. Son başvuru tarihi 29 Temmuz 2022 olarak açıklandı.
Erdoğan'dan gece yarısı flaş atama kararları! Resmi Gazete’de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan, EPDK 2. Başkanlığı’na Zekeriya Gökşenli’yi yeniden atadı. Görev süresi dolan İbrahim Tan ve Muhammed Mustafa İzgeç de tekrar Kurul üyesi oldu.
Doğalgazın ardından bir zam da elektriğe! Elektrikte mesken abonelerinin tarifesine yüzde 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesine ise yüzde 25 zam yapıldı.
Resmi Gazete'de yayımlandı: EPDK'dan azami fiyata zam Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) gün öncesi ve dengeleme güç piyasalarında megavatsaat başı azami fiyat limiti yükseltildi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Türkiye'nin petrol ithalatı artıyor. Şubat ayında yüzde 31,1 artış kaydedildi Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31,1 artarak 3 milyon 207 bin 282 ton oldu.
Ortalık söz duman Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) “Fiyatları etkileme" suçunu işlediği iddiasıyla Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EGPİS) Başkanı Fesih Aktaş hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle İzmir'de dava açtı.
Akaryakıtta yeni dönem Kartlı ödemelerde normal benzin ve mazot fiyatlarını baz alacak olan istasyonlar, nakit peşin ödemelerde ise indirim yapabilecek. Bu teklifin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından kabul edilmesi tahmin ediliyor.
Faturalar artık daha makul olacak Limit ve KDV değişikliği elektrik faturasını 300 TL'nin altına çekecek.
EPDK, 47 personel alacak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından giriş sınavı ile toplam 47 personel alınacak.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 47 personel alacak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 07 Mart-01 Nisan 2022 tarihleri arasında 47 personel alınacak
İYİ Partili Yağan: Milleti açlığa mahkum ettiniz İYİ Parti Sarıçam Grup Başkanvekili Osman Nuri Yağan “Elektrik, doğalgaz, benzin ve iğneden ipliğe kadar yapılan fahiş zamlar ortadayken, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamı ciddiye alınamaz.” İfadelerini kullandı.
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. Giriş noktasından pompada tüketiciye satışına kadar izlenecek Akaryakıtta yeni bir dönem başlıyor. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında akaryakıtın, giriş noktasından başlayarak tüketiciye ulaşmasına kadar olan sürecini ürün ve belge hareketleri üzerinden anlık izleyebilecek.
Lisanssız elektrik üretim yönetmeliğinde değişiklik Lisanssız elektrik üretim tesislerine bağlı tüketim tesislerinde mücbir sebep hallerinde tüketim olmasa da üreticiye ödeme yapılacak.
EPDK’den elektrik tarifesi kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), tarafından elektrikte mesken, tarımsal sulama ve diğer tüketici gruplarına yönelik son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları belirlendi.
EPDK 5 şirketin lisansını sonlandırdı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 8 şirkete lisans verdi, 1 şirketin lisans süresini uzattı, 5 şirketin lisansını iptal etti.
EPDK inceleme başlattı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, akaryakıt bayilerinin tabelaya yazdıkları fiyat ile pompa fiyatının birbirini tutmadığına yönelik iddialar üzerine inceleme başlattı.
Akaryakıtta geri sayım başladı. Son gün 17 Mayıs Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK),dağıtım şirketlerinin akaryakıta “gizli zam” yaptıkları gerekçesiyle başlattığı “tavan fiyat” uygulaması, 17 Mayıs’ta sona erecek. EPDK, sürenin sonuna yaklaşılırken, bir “durum değerlendirmesi” çalışması yaptırıyor. Buna göre “yol haritası” netlik kazanacak. Kurum, daha önce 2009, 2014 ve 2015’te üç kez “tavan fiyat” uyguladı; 2 aylık sürenin sonunda uygulamaya son vermişti. Merkez Bankası’nın dikkat çektiği, “eşel mobil” sistemi uyarınca devletin ÖTV alacağı da
EPDK Nedir. EPDK'nın görevleri nelerdir Haberlerden ve gazetelerden sürekli adını duyduğumuz EPDK ne anlama gelmektedir? EPDK bir kamu kuruluşu mudur? Hangi görevleri icra etme görevi ile kurulmuştur? Faaliyet alanları nelerdir? Düzenleme ve denetleme konularında da faaliyet göstermekte midir? İşte EPDK hakkında merak edilen soruların cevapları ve tüm detaylar…
Enerji piyasalarında idari para cezaları artırıldı. Yılbaşında uygulamaya girecek Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gaz, petrol, sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) ve elektrik piyasalarında gelecek yıl uygulanacak idari para cezalarını, yılbaşından geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında (yüzde 9,11) artırdı.
Elektrik faturalarında yeni dönemin detayları belli oldu: Faturaların üzerinde bu işaret yer alacak Yeşil Tarife kapsamında enerji temin eden tüketicilerin faturalarında, kullanılan enerjinin temiz kaynaklardan üretildiğini gösteren özel bir işaret yer alacak.