Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan ile görüşen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay açıkladı

Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan ile görüşen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay açıkladı
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı.

“Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde, Çalışma Bakanı ve bu işin taraflarıyla bir toplantı yapılacağını, bununla ilgili bize haber vereceğini ama hangi noktaya geldiği bir rakamı konuşmadık. Ama asgari ücretin, sabit gelirlilerin alım gücünün düştüğünü, kamuoyunun bildiklerini anlatma imkanı bulduk. Güzel bir görüşme oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde kamuoyuna müsper bir haber verirler" diyen Atalay, patronların asgari ücretin artmasını istediğini ancak artacak kısmın devlet tarafından karşılanmasını talep ettiğini söyledi. 

Atalay şöyle konuştu: 

"Çalışma Bakanı davet ediyor. İşçi tarafı biziz. İşveren tarafı da gelir. Bazı işverenler diyor ki asgari ücret artsın. Onların elini tutan yok, hemen elini artsınlar. Bunu söyleyenlerin tamamında sendikada yok, konuşmak kolay.

Cumhurbaşkanımız bana ''benim çalışma arkadaşlarım çalışma yürütüyor. Önümüzdeki günlerde bilgi verecekler'' dedi. 

Benim aklımdaki rakam, her şeyi söylerim. Söylediğinle aldığın arasında fark olmaması lazım. İşverenler asgari ücret artsın diyor ama artan kısmını devlet ödesin diyorlar. 

Bununla ilgili toplumu memnun edecek bir şey olur diye düşünüyorum."

İlgili Haberler