Erdoğan'ın Hamas'a ''Türkiye'yi terk et'' dediği iddiası Arapça yalanlandı

Erdoğan'ın Hamas'a ''Türkiye'yi terk et'' dediği iddiası Arapça yalanlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri ve üst düzey yetkililerine Türkiye'yi terk etmelerini istediği iddiası İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hamas lideri İsmail Haniye ve Hamas'ın diğer yetkililerine "Türkiye'yi terk edin" şeklinde talimat verdiği iddiaları yalanlandı.

YARDIM İÇİN DİPLOMASİ TRAFİĞİ YÖNETİLİYOR

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken, binlerce insan hayatını kaybetti. Bölgeden gelen korkunç görüntüler dünyayı ayağa kaldırırken Türkiye başta olmak üzere birçok ülke de taraflar arasında orta yolu bulmaya çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu noktada farklı liderlerle görüşüp sivillerin can güvenliği ve Gazze'ye yardım götürülmesi için diplomasi trafiği yürütüyor.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI YALANLADI

Hamas liderlerinin Türkiye'de olduğu ve Erdoğan'ın da onlara ülkeyi terk etmeleri yönünde bir talimat verdiği iddia edildi. Ancak bu iddia yalanlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üst düzey Hamas yetkililerine Türkiye'yi derhal terk etme talimatı verdiği" iddiaları tamamen asılsızdır. Asılsız iddialara inanmayın" denildi.

dmm.png

KATAR'DA OLDUKLARI İDDİA EDİLİYOR

Öte yandan Hamas liderinin ve üst düzey yetkililerin İsrail'le olan savaş sürecini, esir takasında da aktif rol oynayan Katar'dan yönettiği öne sürüldü.

İlgili Haberler