İtalya’dan Erdoğan’a tepki: HAMAS’la ilgili sözleri iğrenç. Türk Büyükelçisi’ni Dışişleri’ne çağıracağız

İtalya’dan Erdoğan’a tepki: HAMAS’la ilgili sözleri iğrenç. Türk Büyükelçisi’ni Dışişleri’ne çağıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü AKP Grup toplantısında söylediği ‘HAMAS terör örgütü değildir’ ifadelerine İtalya’dan tepki geldi. Başbakan yardımcısı o sözlere ‘iğrenç’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin bugünkü grup toplantısında HAMAS hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Erdoğan, HAMAS için, "bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" dedi.

Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt veren ilk Batılı ülke İtalya oldu.

Reuters'ın haberine göre kendisine Erdoğan'ın HAMAS tanımlaması sorulan İtalya Başbakan Yardımcısı ve aşırı sağcı Lig Partisi'nin lideri Salvini, söz konusu açıklama içi sözleri "Mide bulandırcı" dedi ve Türkiye'nin İtalya Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak protesto önerisinde bulunacağını söyledi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü meclis grup toplantısında, ‘‘Gazze'deki mazlumlara karşı tarihin en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor. Ölenlerin yarısı çocuklardan oluşuyor kalan yarısı da annelerinden ve aile büyüklerinden oluşuyor. Bu bile bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir. Hastaneleri ibadethaneleri, pazar alanlarını ateşe boğan, bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir ordu bulamazsınız.

Son yaptıkları toplantıda bir araya gelip tüm batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur. İsrail devletiyle bir sorunumuz yok. Ama İsrail'in uyguladığı mezalimi, devlet yerine örgüt gibi hareket etme tarzını tasvip etmiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

screenshot-5.png

İlgili Haberler