Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değildir

Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas’ın terör örgütü olmadığını söyledi. Erdoğan, “Filistin davamıza sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Hamas’ın bir terör örgütü olmadığını belirten Erdoğan, “Filistin davamıza sahip çıkacağız” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bütçemizin temel önceliği depremde yıkılan şehirlerimizin ayağa kaldırılması diğer şehirlerimizin depreme hazırlanma çalışmalarıdır. Maalesef milletimizin sınavlarını çabucak unutmak gibi bir zaafı vardır. Aslında bu zaaf değil bilinçli bir takdirdir. 10 milyondan fazla insanımızı etkileyen 6 şubat depremlerinin acısını yüreğimizde hissediyor ve hissetmeye devam edeceğiz. İnsanlığı kaybetmemiş hiçkimsenin bu acıyı unutmasının mümkün olmadığına inanıyoruz. Ne yaşanırsa yaşansın, 50 bin insanımızı kaybettiğimiz bu meseleyi her zaman gündemimizin ilk sırasında tutacağız. Bu kararlılığımızı 2014 bütçemizde de görmek mümkündür. Bir yandan istihdam ve üretimi artarak büyümeyi sürdürürken enflasyonla mücadele içindeyiz. Yatırımcısından işçisine esnafından çiftçisinden herkesin meselesi bizim meselemizdir. Her emeklimizin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Ailesini tüm yükünü omuzlayan her annenin derdi bizim derdimizdir.

YEREL SEÇİM MESAJI

10 GB'lık internet sözümüzü tuttuk. Buna dair karar Resmi Gazetede yayımlandı. Gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz Türkiye Cumhuriyetini demokrasisi, ekonomisi, altyapısıyla büyütmüş bir partiyiz. Önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını milletimize kazandırmak namus borcumuzdur. Ülkenin geleceğine dair hiçbir projeleri olmadan sadece bu tablodan cesaret alarak hayal görenleri gerçekliğe uyandıracağımız günler yakındır. Önümüzdeki mart ayındaki yapılacak seçimlerde çok daha güçlü şekilde milletimizin gönlüne girmemiz gerekiyor. Kendi yönetimimizdeki belediyelerde seçimi çok daha büyük farkla kazanmak mecburiyetindeyiz. Cumhur ittifakındaki ortaklarımızla birlikte bir kez daha bu başarıyı göstereceğiz. Meclis grubumuzun her konuda olduğu gibi partimizin lokomotifi olmayı sürdüreceğini umuyoruz. Başladığımız yeri sağlam tutmazsak gittiğimiz yeri sağlam tutamayız. Sadece kendimizi düşünmek, sadece kendi çıkarları için çalışmak bize yakışmaz. Milletimize ve bilhassa evlatlarımıza mahcup olmamak için 2024 martına kadar hep birlikte çok gayret göstereceğiz. Önce buna hazır mıyız?

"TARİH, TERÖRE CAN SUYU OLANLARI ASLA AFFETMEYECEKTİR!"

Terörle mücadele bir diğer daimi gündem ve önceliğimizdir. Kahraman ordumuz sınırlarımızda ve ötesinde destan yazmayı sürdürüyor. TSK'nın Irak ve Suriye'deki süresini uzatan tezkereye destek veren tüm siyasi parti ve vekillere çok teşekkür ediyorum. Tezkerenin kabulü ve yürürlüğe girmesiyle her anlamda terörle mücadele güç kazanmıştır. Tarih terörle mücadeleye tezkereye hayır diyerek can suyu olanları asla affetmeyecektir. Bir gece ansızın gelebiliriz diye ifade etiğimiz operasyonlarla terör örgütleri üzerinden kurulmak istenen projeleri çökertecek, teröristlerin başını ezeceğiz!

Türkiye'ye rahatsızlık verdiği için kendi topraklarında faaliyet gösteren örgüt mensuplarını koruyanların bir gün hakikati göreceklerini ümit ediyoruz. Her ne kadar onlar devlet olmanın, hukukun şartlarına uymasalar da biz kendi vakarımızın gereklerini yerine getirmekten vazgeçmeyeceğiz. Kirli kampanyalara karşı tavır koymaya devam edeceğiz. Bu onurlu duruşu günübirlik çıkarlara değişmeyeceğiz. Filistin'deki zulme karşı ilkeli yaklaşım en somut örneğidir.

Filistin meselesine hep önce insan meselesinden baktık. 7ekimden bu yana krizin daha fazla büyümemesi için elimizden gelen gayreti gösterdik gösteriyoruz. Toplam 8 uçak dolusu tıbbi ve insani yardım malzemesi gönderdik. 25 sağlık personelimizi ilk etapta Mısıra sevk ettik. İsrailli siviller dahil, sivillere yapılan saldırıya karşı olduğumuzu açıkça ifade ettik. İsrail devletiyle bir sorunumuz yok, ama devlet yerine örgüt gibi tavrını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz. 7 ekimden bu yana İsrail tarihin en kanlı en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor. Tek başına bu tablo bile amacın kendini savunma değil insanlık suçun işlemeye yönelikl bir vahşet suçu olduğuna gösstergedir. Savaş uçaklarıyla gece gündüz şehirleri bombalayan, binalarıyla sokakları ateşe boğan, tanklarıyla silahlarıyla saldırıyı gerçekleştiren başka ülke bulamazsınız. İsrail ve dünyaya sesleniyorum. Toplantılar yapıyorlar, son toplantıda Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Ey İsrail sen bir örgüt olabilirsin, Batının sana borcu çok, ama Türkiyenin sana borcu yok.

HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL, MÜCAHİTLER GRUBUDUR

Son yaptıkları toplantıda bir araya gelip tüm batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur.

İlgili Haberler