Apple çalışanı azılı suçlu çıktı! Apple'ı bile dolandırdı

Apple çalışanı azılı suçlu çıktı! Apple'ı bile dolandırdı
Eski Apple çalışanı Dhirendra Prasad, iddialara göre 5 farklı suçla yargılanacak. Vergi kaçakçılığı, suç ortağının vergiden kaçmasına yardım etmek, komplo kurmak, telefon ile posta üzerinden dolandırıcılık yapmak ve dolandırıcılık gelirlerini aklamak ile suçlanıyor.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Cupertino şehri, Apple’ın ana merkezi olan Apple Park’a da ev sahipliği yaptığı için oldukça popüler bir yer haline geldi. Bununla birlikte gazetecilerin bir kulağı da Cupertino savcılarında olmaya başladı. Zira Tim Cook’un eski bir çalışanının nitelikli dolandırıcı çıktığının haberi de bu şekilde gündem oldu.

Eski Apple çalışanı, 5 farklı suçlamayla karşı karşıya!

ShiftDelete''de yer alan bilgilere göre; Mountain House’da yaşayan 52 yaşındaki eski Apple çalışanı Dhirendra Prasad’ın işlediği suçlar saymakla bitmiyor. Yalnızca Apple’ı bile 10 milyon dolar dolandırdığı söyleniyor.

Cupertino şehri savcılarından Stephanie Hinds’in ofisi tarafından yapılan açıklamada mahkemeye sunulan iddialara göre Prasad, vergi kaçakçılığı, suç ortağının vergiden kaçmasına yardım etmek, komplo kurmak, telefon ile posta üzerinden dolandırıcılık yapmak ve dolandırıcılık gelirlerini aklamak ile suçlanıyor.

Şu anda 52 yaşında olan Dhirendra Prasad, 2008 yılında -38 yaşında- Apple’da işe başladı. Tam 10 yıl çalıştıktan sonra 2018’de görevinden ayrıldı. Çalıştığı bu süre içerisinde şirketin Küresel Hizmet Tedarik Zinciri Alıcısı olarak görev alıyordu.

California mahkemelerine sunulan dosyalara göre Stephanie Hinds başta olmak üzere Cupertino savcıları, Prasad’ın komisyon almak, parça çalmak ve şirketin hiç almadığı ürün ve hizmetler için ödeme yapmasına neden olmak da dahil olmak üzere Apple’ı dolandırmak için birden fazla plan ile hareket ettiğini ve bu süreçte de 10 milyon doları aşan yolsuzluk yaptığını söylüyor.

Buna ek olarak Prasad’ın başka yolsuzluk davalarında da isimleri geçen Robert Gary Hansen ve Don M. Baker ile zaman zaman ortak hareket ettiği ve hem kendi çaldığı hem de onların çaldığı paraları akladığı belirtiliyor. Ayrıca şu an için Prasad’ın 5 milyon dolarlık mülküne el konulduğu bilgisi de paylaşılıyor.

İlgili Haberler